De zomer in Condroz-Famenne

Om deze tijd van het jaar ten volle te beleven, plant u een wandeling in de natuur, een activiteit met het gezin of geniet u van een prachtige zonsondergang. De zomer in Condroz-Famenne wordt beslist onvergetelijk!

Sentiers d'Art-Torvtak (c) Vincianne Baudouin

Ecotoerisme: een nieuwe gewoonte

Ecotoerisme is een verantwoorde manier van reizen om de fauna, flora en mensen van de streek te ontdekken. Aangezien de lente synoniem is met vernieuwing, is het de ideale tijd om deze nieuwe praktijk in uw reisgewoonten te integreren. Bovendien is het een goede manier om bij te dragen tot de bescherming van het milieu.

  • De kunstroutes, 155 km wandelen tussen dorpen, velden, weiden en bossen en meer dan 55 kunstwerken (lan’dart en street art). Een totale herverbinding met de natuur. Kleinere lussen zijn beschikbaar voor gezinnen.
  • Wildspoon, natuur- en ambachtelijke workshops of dagtochten
  • Rondleiding op maat met een “Ambass’Acteur” gids

Top 5 manieren om van de zonsondergang te genieten

Nu de dagen langer worden, is er geen reden om de zonsondergang te missen. Of het nu met familie, vrienden of stelletjes is, iedereen geniet van het vallen van de nacht. Hier zijn dus 5 plaatsen om van dit vluchtige uitzicht te genieten, terwijl u de tijd neemt om te ontspannen.

  • Aan de voet van het kunstwerk Bourgeons in Sinsin
  • Aan de voet van het kunstwerk Morpho in Maibelle
  • Aan de plaine sapin in Bonsin
  • In Porcheresse: achter de kerk waar de picknickplaats “Condroz” verscholen ligt
Coucher de soleil en Condroz-Famenne
hébergements insolites

Ongewone accommodatie

Hotels, gîtes, herbergen, het zijn allemaal accommodaties die we frequenteren als we op vakantie gaan. Waarom niet een beetje originaliteit toevoegen aan uw verblijf? Om dat te doen, suggereren we een paar ideeën voor accommodatie die buiten de gebaande paden liggen, om uw reis naar Condroz-Famenne uniek te maken.

De zomer in Condroz-Famenne: gezinsactiviteiten

Inspiratie ontbreekt als het gaat om het bedenken van een gezinsactiviteit om in het weekend te doen. Met de komst van het lenteweer biedt de regio nieuwe mogelijkheden. De Grottes de Goyet openen eindelijk weer hun deuren en de lente is de beste tijd om het Domaine de Chevetogne te bezoeken.

Domaine de Chevetogne - Ile Robinson

Ideeën voor ongewone wandelingen in Condroz Famenne

De kou is verdwenen, het is de ideale tijd om naar buiten te gaan en van het mooie weer te genieten. In Condroz-Famenne, is er geen gebrek aan wandelingen. Om u te helpen bij uw keuze, hebben wij een lijst opgesteld van ongewone wandelingen die u in de regio kunt maken.

Zomersporten in Condroz-Famenne

Na de hele winter binnen te zijn gebleven vanwege de kou, is het tijd om naar buiten te gaan. Naast natuurwandelingen zijn er dit voorjaar in Condroz-Famenne tal van sportieve activiteiten te beleven. Of het nu gaat om fietsen, sneeuwschoenwandelen of vissen, er is voor elk wat wils!

Golffermier en Condroz-Famenne