Geocaching

Een moderne schattenjacht.

Heb je geen speciale plannen voor het weekend? Probeer dan eens geocaching, een gratis buitenactiviteit die geschikt is voor het hele gezin en waarmee je zeker een paar kilometer van huis leuke plekjes kunt ontdekken. Komt u in de verleiding? U hoeft alleen maar uw rugzak en benodigdheden, een GPS en een goed paar schoenen voor iedereen in te pakken. Je bent helemaal klaar om op avontuur te gaan!

Wat is geocaching?
Geocaching is een digitale versie van de klassieke schattenjacht. Met behulp van een smartphone of een gps kun je op zoek gaan naar schatten die in de natuur verborgen liggen, de zogenaamde caches of geocaches. De schatten zijn in de vorm van doosjes gevuld met kleine snuisterijen. Helaas kun je de schat niet meenemen…

Hoe werkt het?
Lid worden van de geocaching-gemeenschap is heel eenvoudig:

Log in op www.geocaching.com en maak een gratis account aan.
Kies een geocache op de kaart of op de voorgestelde lijst na geolocatie (de groene icoontjes zijn de makkelijk te vinden caches. We raden je aan met deze te beginnen, vooral als je kleine kinderen hebt)
Voer de navigatiecoördinaten van de geocache in en navigeer naar de cache met je GPS of smartphone. Als een kaart de coördinaten niet aangeeft, moet je ze vinden door raadsels op te lossen
Zodra de cache is gevonden, teken je het logboek (vergeet geen pen mee te nemen)
Breng de cache terug naar dezelfde plek waar hij is gevonden
Weet je niet zeker of je alles begrepen hebt? Aarzel dan niet om de videopresentatie te bekijken die beschikbaar is op de officiële website www.geocaching.com.

Geocaching: 3 goede redenen om mee te doen
Een leuke activiteit waar het hele gezin van kan genieten

Ongewone plaatsen ontdekken en tegelijkertijd plezier maken

Bewegen is goed voor de gezondheid!

Hier zijn enkele gemarkeerde wandelingen waarop u verschillende caches zult vinden:

Niet-uitputtende lijst!