Kerstrecept: cougnou

Cougnou recept

De cougnou is een van de gebakjes die het meest de eindejaarsfeesten in België vertegenwoordigen! Vind je ook niet? Als gastronomische bestemming gelegen in het hart van het Waalse Gewest, dachten wij dat wij u dit jaar het recept zouden geven om zelfgemaakte cougnous te maken!

Cougnou fait maison

De ingrediënten voor een typische Belgische cougnou

Voorbereiding

  1. Doe de 2 losgeklopte eieren, de suiker, de melk en de gist in een schaal.
  2. Smelt de boter en voeg die toe aan het mengsel, samen met een snuifje zout.
  3. Voeg de 500 g bloem toe en kneed het deeg tot een bal.
  4. Kneed 10 tot 15 minuten en laat het deeg 1 uur en 15 minuten rusten in een met bloem bestoven schaal, afgedekt met een theedoek.
  5. Voeg afhankelijk van wat u verkiest, de (licht met bloem bestoven) rozijnen, suiker of chocoladestukjes toe (of alle drie!)
  6. Vorm het deeg tot cougnous.
  7. Laat het deeg opnieuw 20 minuten rusten.
  8. Bak de gevormde cougnous met een ei en een beetje melk.
  9. Bak gedurende 20 tot 30 minuten op 180°.