De must-see van Ohey

Jallet

In Jallet is het kasteel van Hodoumont een architecturaal wonder midden in de natuur, geklasseerd als uitzonderlijk erfgoed. Voorafgaand aan de gracht ontwikkelden de heerlijkheidswoning en de versterkte boerderij zich vanuit een krachtige middeleeuwse donjon.

Het park van het kasteel is prachtig. Samengesteld uit een vijver, linde, beuken- en haagbeukenpad, is het een charmante en rustgevende omgeving, ideaal voor een wandeling met familie, stel of vrienden.

Goesnes

Tijdens een wandeling kunt u de Ferme du Perron en de castrale kapel gewijd aan Saint-Pierre zien. Niet ver daarvandaan staat de kasteelboerderij van het dorp Baya op de lijst van uitzonderlijk erfgoed. Het is nu omgebouwd tot een gîte. De gerenoveerde kelders zijn prachtig, het is de ideale locatie voor een verblijf met vrienden of familie!

Te bezoeken in het dorp: de Heritage Museums. In de eerste, “Terre et Homme”, ontdekt u een grote collectie historische voorwerpen, de geschiedenis van de koeienoorlog waarvan Goesnes het uitgangspunt was, en de cultuur, kunst en ambachten van de 5 continenten. In de tweede, “Heritage School”, beleef je de ervaring van de ouderwetse school opnieuw. Het derde museum in Goesnes, het “Héritage 14-18 & 40-45” museum (op ongeveer 500 meter van de twee vorige – op 72a chemin de Tahier), is een onmisbare getuige van de Grote Oorlog en de Tweede Wereldoorlog.

Het bezoek aan het dorp kan gedaan worden met uw kinderen, een van de wandelingen Mes Aventures d’Enchanteur begint in Goesnes!

Haillot

Haillot is een historisch dorp, waar enkele nogal raadselachtige monolieten getuigen van de aanwezigheid van de mens in de prehistorie. De kapel Saint-Mort werd gebouwd op de Coussin Saint-Mort, een monoliet die onder het koor van de kapel te zien is.

Vlakbij is de Duivelsteen, een zeer imposante neolithische menhir van ongeveer 4 ton, die daar in het 2de of 3de millennium voor Christus werd opgericht. Een plek die liefhebbers van geschiedenis zal aanspreken!

Vorige slide
Volgende slide

EVELETTE

Het kleine centrum van Evelette, met zijn typische zandstenen en kalkstenen huizen, is charmant. Ontdek dan de gehuchten Eva, Libois, Tahier en La Bouchaille.

Te zien in deze gehuchten, de boerderij en de Toren van Eva in Résimont, de Saint-Hubert kapel in Libois, de kasteelboerderij, de Avouerie boerderij, de Tahier kasteelboerderij en de Saint-Servais kapel.