De must-see van de gemeente Havelange

Havelange

Een paar stappen verwijderd van de kerk van Saint-Martin is de Ferme des Tilleuls. Gebouwd in kalksteen en blauwe steen in de tweede helft van de 17e eeuw, vertegenwoordigt het de authentieke stijl van de gebouwen in de Condroz. Het werd geëxploiteerd als een boerderij voordat het in 1980 aan de gemeente werd verkocht. Ga eens kijken, het is de omweg waard!

Een van de wandelroutes van de Sentiers d’Art doorkruist Havelange. De route is ook verdeeld in drie kleinere lussen, waardoor deze geschikt is voor alle soorten wandelaars!

Let op de aanwezigheid van het “Markt van Havelange” die elke dinsdag van 15u tot 18u30 plaatsvindt, in het centrum van het dorp, naast de kerk.
Resoluut lokaal, vindt u er fruit en groenten, kaas, brood, gebak en warme wafels, pizza’s, jam, droge producten, huisgemaakt bier, honing, gebraden kip, gerechten gekookt in potten, …

Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide

Ossogne

Ossogne heeft het typische karakter van de mooie dorpen van de Condroz. De huizen en kleine stenen bruggetjes, de beek die er overheen stroomt en de oude watermolen geven het geheel veel charme.

Flostoy

Flostoy is een dorp dat voornamelijk bestaat uit kleine gehuchten.

Als u geïnteresseerd bent in traditionele landelijke architectuur, is de Ferme de Froidefontaine in het gehucht Barsy een must! Het hele gebouw en landschap staat op de monumentenlijst. Deze opmerkelijke boerderij-kasteel is geïsoleerd van het dorp en heeft ook een landhuis omringd door een gracht en een massieve 17e en 18e eeuwse boerderij.

Previous slide
Next slide

Barvaux-Condroz

De twee kastelen van Barvaux-Condroz behoren tot de schatten van de regio. De oude, omgeven door water, dateert waarschijnlijk uit de 17e eeuw. Het is in feite de voormalige boerderij van het primitieve kasteel, herbouwd in klassieke stijl in de 19e eeuw. Het nieuwe kasteel Ramezée is een imposante woning, gebouwd aan het einde van de 18e eeuw, waar u een sensationeel uitzicht heeft op de Famenne.

Ontdek ook in Barvaux-Condroz een van de artistieke schuilplaatsen van het circuit Sentiers d’Art dat zich uitstrekt van Havelange tot Somme-Leuze.

Verlée

De Piramide van Verona is verbazingwekkend! Dit merkwaardige monument is het voorwerp geweest van verschillende interpretaties: een geodetische stift uit de Napoleontische periode, een decoratief element van het kasteel van Bouillon, of een gedenkteken.

Een van de kleine lussen van de Kunstwegen loopt door Verlée. De lus beslaat 4 kunstwerken over 17 km.

Previous slide
Next slide

Maffe

Vlakbij de kerk heeft de kasteelboerderij van Maffe een prachtig portiek in Lodewijk XIV-stijl. In de richting van Somalië vindt u de Chapelle Saint-Léger en zijn bron met wonderbaarlijke deugden.

Wilt u een pauze nemen tijdens uw wandeling? Wij raden u aan te stoppen op de banken van het oude washuis in de rue du vald’Or, dat een prachtig uitzicht biedt op de omliggende bossen.

Mis het uitzonderlijke panorama van het Aloux-plateau niet!

Sawhis

De Sawhis site is een natuurreservaat waar je een mooie wandeling kunt maken! Probeer het gezondheidspad, het arboretum en de didactische panelen met uw kinderen.

U ziet ook een van de kunstwerken van de Kunstwegen en een picknickplaats waar u kunt stoppen om een hapje te eten. Een geweldig activiteitenprogramma voor het hele gezin!

Sinds deze winter vindt u een nieuwe speurtocht “mes carnets d’aventure” van Mes Aventures d’Enchanteur!

Previous slide
Next slide