Recept voor Walnotentaart
Dit recept werd gecreëerd door "Léguminons" ACRF Ohey. Ze kunnen fijngestampt worden, maar ook gemalen, in het recept voor notentaart, die vochtig en vol energie is. Deze gedroogde vruchten kunnen ook gecombineerd worden met appels of chocolade in even heerlijke taartrecepten.
Ingrediënten voor 6 personen
Voorbereiding: 15 min
Koken: 30 min
Ingrediënten :
- 250 g walnootpitten
- 40 gr bloem
- 3 eieren
- 150 gr suiker
- 100 gr boter
- 1 klein glas rum, of een beetje smaakstof (optioneel)
- 1 snufje zout
Voorbereiding:
- Meng de helft van de suiker en de gemalen of geraspte walnoten tot een grof poeder voor een knapperig effect. Verwarm de oven voor op 200°.
- Meng de andere helft van de suiker met de zachte boter.
- Voeg de twee mengsels samen en voeg één voor één de eieren, het zout en de bloem (en smaakstoffen) toe om een vrij homogeen deeg te verkrijgen.
- Laat het 15 minuten koken en daarna nog eens 15 minuten, terwijl je het in de gaten houdt.Een variant met appels en walnoten is ook heerlijk (met een beetje kaneel in plaats van rum). Zorg ervoor dat je appels kiest die relatief goed koken en halveer de hoeveelheid walnoten.
Alle producten zijn gekocht in de Cocoricoop winkel in Ciney
