Recept voor peer en chocolade Muffins

Dit recept werd gecreëerd door Rosalie Capon, diëtiste, in samenwerking met het Maison du Tourisme Condroz-Famenne. Een geweldig recept idee voor een familie snack.

Ingrediënten voor 6-7 muffins

  • 200g bloem
    • 2 eieren
    • 150-175 ml halfvolle melk
    • 2-3 peren (afhankelijk van de grootte)
    • 6-7 vierkantjes pure chocolade
    • 30 g neutraal smakende olie (in dit geval arachideolie)
    • 30 g kristalsuiker en een pakje vanillesuiker
    • 1/2 zakje bakpoeder
    • boter voor de vormen, indien nodig

Voorbereiding:

1. Maak de peren schoon en snijd ze in kleine blokjes
2. Verwarm de oven voor op 180°C
3. Meng alle ingrediënten samen (behalve de peren en de chocolade)
4. Beboter de muffinvormpjes of gebruik kleine papieren vormpjes
5. Giet het mengsel in elke muffinvorm
6. Leg kleine stukjes peer in het midden van de ongebakken muffins
7. Leg een stukje chocolade op elke muffin
8. Bak gedurende 19 minuten op 180°C
9. Draai uit

Alle producten zijn gekocht bij Cocoricoop in Ciney…

recette Muffins

Deze producten komen van Cocoricoop in Ciney. De producenten die in het recept voorkomen zijn : De verse eieren van Ohey en Ferme Hardy. Vind alle heerlijke recepten van Rosalie Capon op Facebook of Instagram