Het recept voor "pesto met lokale smaken"

Dit recept is bedacht door Rosalie Capon, diëtiste uit Ciney in samenwerking met het Office de Tourisme Condroz-Famenne. Hou je van pesto? En je houdt nog meer van "lokale" pesto? Dan adviseren wij u om het te maken met de heerlijke koolzaadolie met wilde knoflook van Alvenat!

Ingrediënten (voor 300 ml pesto)

  • 150 ml Alvenat koolzaadolie 100 g rucola 70 g Tomme de Barcenal van de kaasmakerij Atelier 117 Peper en een beetje zout Een scheutje water indien nodig
  Voorbereiding: 1. Maak de raket schoon 2. Meng alle ingrediënten samen 3. Giet de pesto in een potje en bewaar in de koelkast Alle producten zijn gekocht bij Cocoricoop in Ciney
Recette pesto huile colza

Bericht van Rosalie: "De koolzaadolie van Alvenat is echt heerlijk! Toen ik het zag bij Cocoricoop in Ciney, moest ik dit klompje wel kopen! Eerlijk, het is de omleidingen waard, het zou systematisch deel moeten uitmaken van onze keuken benodigdheden!