Het recept voor "GNOCCHI MADE IN CONDROZ

Dit recept is bedacht door Rosalie Capon, diëtiste uit Ciney, in samenwerking met het Office de Tourisme Condroz-Famenne. U hoeft niet verder te gaan dan onze mooie streek, die de Condroz is! Wij beschikken over alle juiste producten om een heerlijk recept te maken! Het is goed, het is lokaal, wat wil je nog meer? Eerlijk gezegd, laten we ophouden met kilometers te reizen en onze producenten laten leven! Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Ingrediënten (voor 4 personen) :

  • 600 g vastkokende aardappelen van Vrancken boerderij
    250 g witte bloem
    40 g boter van Ferme de Stée (+30 g voor het smoren van het witloof en het bakken van de gnocchi)
    1 verse biologische eierdooier van Ohey
    zout, peper, nootmuskaat en een beetje oregano
    4 witlof van Les Jardins de Mimie
    1 pot verse room van 200 ml van Ferme de Stée
    1 eetlepel rucola pesto met Condroz aroma’s
    Spaanders van Tomme de Barcenal van Atelier 117
    rucola van Champ Paysan voor decoratie

Voorbereiding:

  1. Schil de aardappelen en maak ze schoon
    Kook ze 30 minuten in water
    Laat ze uitlekken.
    Stamp ze fijn met een aardappelstamper
    Laat ze een beetje afkoelen
    Voeg de 40 g boter, de eidooier en de kruiden toe
    Meng alles door elkaar
    Voeg de bloem toe en kneed tot een homogeen deeg
    Vorm het deeg tot vier 2 cm brede ballen
    Vorm je gnocchi door de slierten in de lengte door te snijden (snij kleine “slierten” van 1 cm breed)
    Om het gemakkelijker te maken, spreidt u alle gnocchi uit op een handdoek en drukt u ze plat met de achterkant van een vork om ribbels te maken
    Kook wat water.
    Zodra het kookt, dompel je gnocchi erin
    Laat ze uitlekken als ze allemaal naar de oppervlakte zijn gekomen
    Smelt 10 gram boter en bak je gnocchi
    Smelt 20 gram boter met 2 eetlepels suiker
    Stoof het witloof, vooraf schoongemaakt en in de lengte doormidden gesneden)
    Om de pestocrème te maken, verwarmt u de room met 1 eetlepel rucolapesto op een laag vuurtje
    Schik 2 gesmoorde witloofhelften op het bord, leg de gebakken gnocchi erop
    Giet voorzichtig de room
    Om uw bord nog meer smaak te geven en te verfraaien, voegt u wat rucola en schaafsel van de Tomme de Barcenal kaas toe
    Geniet ervan!


Recette Gnocchi

VIND ALLE HEERLIJKE RECEPTEN VAN ROSALIE CAPON OP FACEBOOK OF INSTAGRAM