Het recept voor "GNOCCHI MADE IN CONDROZ
Dit recept is bedacht door Rosalie Capon, diëtiste uit Ciney, in samenwerking met het Office de Tourisme Condroz-Famenne. U hoeft niet verder te gaan dan onze mooie streek, die de Condroz is! Wij beschikken over alle juiste producten om een heerlijk recept te maken! Het is goed, het is lokaal, wat wil je nog meer? Eerlijk gezegd, laten we ophouden met kilometers te reizen en onze producenten laten leven! Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)
Ingrediënten (voor 4 personen) :
- 600 g vastkokende aardappelen van Vrancken boerderij
250 g witte bloem
40 g boter van Ferme de Stée (+30 g voor het smoren van het witloof en het bakken van de gnocchi)
1 verse biologische eierdooier van Ohey
zout, peper, nootmuskaat en een beetje oregano
4 witlof van Les Jardins de Mimie
1 pot verse room van 200 ml van Ferme de Stée
1 eetlepel rucola pesto met Condroz aroma’s
Spaanders van Tomme de Barcenal van Atelier 117
rucola van Champ Paysan voor decoratie
Voorbereiding:
- Schil de aardappelen en maak ze schoon
Kook ze 30 minuten in water
Laat ze uitlekken.
Stamp ze fijn met een aardappelstamper
Laat ze een beetje afkoelen
Voeg de 40 g boter, de eidooier en de kruiden toe
Meng alles door elkaar
Voeg de bloem toe en kneed tot een homogeen deeg
Vorm het deeg tot vier 2 cm brede ballen
Vorm je gnocchi door de slierten in de lengte door te snijden (snij kleine “slierten” van 1 cm breed)
Om het gemakkelijker te maken, spreidt u alle gnocchi uit op een handdoek en drukt u ze plat met de achterkant van een vork om ribbels te maken
Kook wat water.
Zodra het kookt, dompel je gnocchi erin
Laat ze uitlekken als ze allemaal naar de oppervlakte zijn gekomen
Smelt 10 gram boter en bak je gnocchi
Smelt 20 gram boter met 2 eetlepels suiker
Stoof het witloof, vooraf schoongemaakt en in de lengte doormidden gesneden)
Om de pestocrème te maken, verwarmt u de room met 1 eetlepel rucolapesto op een laag vuurtje
Schik 2 gesmoorde witloofhelften op het bord, leg de gebakken gnocchi erop
Giet voorzichtig de room
Om uw bord nog meer smaak te geven en te verfraaien, voegt u wat rucola en schaafsel van de Tomme de Barcenal kaas toe
Geniet ervan!