Aubergine kaviaar van het platteland

Dit recept werd gecreëerd door Rosalie Capon, een diëtiste uit Ciney, in samenwerking met het Maison du Tourisme Condroz-Famenne.

Wil je innoveren en nieuwe smaken uitproberen? Hier is een heerlijke auberginekaviaar die u niet onverschillig zal laten!

Ingrediënten (hoeveelheid = het equivalent van een yoghurtpotje)

  • 3 aubergines
  • olijfolie
  • zout, peper, knoflook, komijn
  • gekookte ham
  • lente-uitjes
  • bijgerecht: gekookte ham

Voorbereiding:

1. Verwarm de oven voor op 180°C
2. Maak de aubergines en uien schoon
3. Snijd ze in de lengte doormidden
4. Maak er spleten in.
5. Bestrijk ze met olijfolie
6. Breng op smaak met zout, peper en knoflook
7. Bak 30 minuten op 180°C tot ze goed gekleurd zijn.
8. Snijd de uien in ringen
9. Eenmaal gekookt, het vlees verwijderen en laten afkoelen.
10. Meng het vervolgens met de komijn en voeg eventueel zout, peper en knoflook toe.
11. Reserveer uw kaviaar in een yoghurtpot
12. Gesneden sneetjes brood
13. Smeer je auberginekaviaar royaal uit
14. Garneer met gekookte ham
15. Bestrooi met lente-uitjes

Caviar d'aubergines

De producenten in het recept zijn: Jardins de Vertumne, Ferme Vrancken en Boucherie Gillet. Deze producten komen van Cocoricoop in Ciney.