De must-see van Somme-Leuze

Somme-Leuze

Het dorp Somme-Leuze wordt doorkruist door de rivier de Somme en bestaat uit verschillende gehuchten waar het landhuis en het geklasseerde gebouw van de Somalische boerderij-kasteel echt de moeite waard zijn! Niet ver weg is de Chapelle Saint-Roch, een geklasseerd gebouw uit kalksteenpuin.

Les Sentiers d’Art biedt een 44 km lang circuit aan op de gemeenten Havelange en Somme-Leuze, waar u 11 kunstwerken kunt ontdekken, waaronder 2 kunstschuilplaatsen.

Vorige slide
Volgende slide
Vorige slide
Volgende slide

Heure

Heure en het gehucht Moressée hebben vele toeristische attracties en plaatsen om te ontspannen: de boerderijgolfbaan, de midgetgolfbaan, het natuurreservaat Jalna, de vergeten moestuin en talrijke wandelingen, waaronder een familiekringloop van de Kunstpaden.

Een autorondleiding van kapel tot kapel en een brochure zijn gewijd aan het gebouwde erfgoed van Heure: de toren van de Notre-Dame kerk (1611), een geklasseerd monument, en enkele kleine kapelletjes die in de vier hoeken van het dorp zijn gebouwd.

Bonsin

Op de hoogten van Bonsin is de site van het dorp, het monument Plaine Sapin.

De site Plaine Sapin is een voormalige parachuteringssite uit de 2e wereldoorlog, nu bezocht voor het panorama. Het heeft een volledig vrij uitzicht van 360° op de Condroz, de Famenne en de Ardennen.

Met een oriëntatietafel en een lange blik kunt u het landschap in detail observeren. Een picknickplaats nodigt u uit om te gaan zitten en na te denken!

Vorige slide
Volgende slide

CHARDENEUX

Chardeneux was het eerste dorp dat als de Mooiste Dorpen van Wallonië werd geklasseerd. Het heeft een prachtig natuurlijk en architecturaal erfgoed.

Het dorp is in de hoogte geinstalleerd en gaat naar beneden in de richting van de kleine beek Chardeneux. De kleine Romaanse kerk uit de 11e of 12e eeuw en de landelijke ligging midden in de natuur maken het tot een uniek en charmant dorp.

Het is een prachtig voorbeeld van de typische architectuur van de 18e en 19e eeuw in Condroz, gecombineerd met moderne voorzieningen die zeer goed geïntegreerd zijn met traditionele gebouwen.

Noiseux

De belangrijkste toeristische troef van het dorp Noiseux is de rivier de Ourthe. Dit natuurgebied heeft een groot biologisch en ecologisch belang, en een zeer rustgevende rust.

Het strand van Noiseux nodigt u uit om te ontspannen langs de rivier de Ourthe!