Picknickplaatsen in de gemeente Somme-Leuze

Geniet van een natuurpauze met uw picknick, langs een wandelpad, met een prachtig panorama of in een bos na een schattenjacht… In Somme-Leuze, het is mogelijk!

Aire-pique-nique-Bonsin-Plaine-Sapin-7

In Bonsin

In Bonsin, op de plaats van de vlakte van Sapin, een historische plaats die een uitzicht biedt van 360° op de Condroz en de Famenne.

De ronde vorm van het geheel en de hoogte van de zitplaatsen, aangepast aan verschillende maten (volwassenen, kinderen, …) en aan rolstoelgebruikers, maakt het voor iedereen mogelijk om te gaan zitten en te genieten van een aangenaam moment van delen.

Het werd ontworpen door IATA, het Naamse Instituut voor Technische Kunsten, Wetenschappen en Ambachten.

Tip: op de site van Plaine Sapin zijn een oriëntatietafel en een vergezicht geïnstalleerd om u in staat te stellen dit prachtige landschap en de ermee verbonden geschiedenis te bewonderen en te begrijpen.

De wandelingen die langs deze tafel gaan:

  • De wandeling van Bonsin – groene rechthoek markering – 6 km
  • De Chardeneux wandeling – rode markeringen – 5 km

In Nettinne

In Nettinne, aan de ingang van het bos van Champaille, waar de wandeling “Mes Aventures d’Enchanteur” loopt, staat de tafel “Touche du Bois”, die de wandelaars uitnodigt geluk te brengen door hem aan te raken. De slankheid van het ensemble vertegenwoordigt de golven, de rondingen en de vloeibaarheid van de prachtige landschappen van de regio. Een ontspannende leunstoel, geïntegreerd in het eiland, laat u de voorbijtrekkende wolken en de bladeren die trillen met de wind, aanschouwen. Door de verschillende hoogtes van de stoelen en tafels kan iedereen zijn plaats vinden.

Het werd ontworpen door Hilke Vervaeke van Focus ID in samenwerking met Alexandre Rossignon – Norska.

De wandelingen die door deze tafel gaan:

  • Mijn avonturen als tovenaar – een leuke wandeling voor het hele gezin
  • De Nettinne wandeling – groene rechthoek markeringen – 6 km