BINNENKORT… 14 ONGEWONE PLAATSEN OM TE PICKNICKEN MET JE FAMILIE​

UITWAAIEN IN DE VRIJE NATUUR MET JE HAPJE, BIJ HET WATER, LANGS DE RAVEL OF EEN WANDELPAD, MET EEN MOOI UITZICHT,… DAT IS MOGELIJK IN DE VALLEIEN VAN SMAKEN EN GEUREN !

De Valleien van Smaken en Geuren is de naam van je bestemming gelegen tussen de Condroz en de Famenne. De streek omvat de gemeenten Assesse, Ciney, Gesves, Hamois, Havelange, Ohey en Somme-Leuze.

We nodigen jullie uit om je dagelijkse leven even te pauzeren voor een picknick !

> 14 nieuwe artistieke en leuke picknickplaatsen die toegankelijk zijn voor PBM worden geïnstalleerd en vier ervan zijn al toegankelijk ! 

BELEEF EEN AUTHENTIEKE TERROIRERVARING​

In Ciney : langs de Ravel, dicht bij de oude kalkovens, staat de « Haute couture » tafel. Zijn indrukkwekkende poot is een oude lintzaag, symbool van de ambachtelijke zager die bezig met het naaien van hout is….en de twee wielen zijn vergelijkbaar met de wielen van fietsen. Door de verschillende hoogtes van de banken en tafels kunnen zowel jong als oud de ideale positie vinden.

Ze werd door Alexandre Rossignon – Norska ontworpen

In Evelette : aan het einde van de weg van de « Comognes » en in Porcheresse : naast de kerk, staat een bijzondere constructie die « Condroz » werd benoemd omdat ze bestaat uit brede platen afgewisseld met afwateringsplaten die doet denken aan de heuvelruggen (Tiges) de valleien (chavées) die typisch voor de Condroz zijn. Dit bouwwerk herbergt een fietsenstalling en een slangachtige evenwichtsspel.

Ze werd door Etienne Lorent van Nature|bois ontworpen. 

In Nettinne, bij de ingang van het bos van Champaille, stond het tafel « Touche du Bois ». Het nodigt wandelaars uit om zichzelf geluk te brengen door het tafel aan te raken. De slankheid van het geheel stelt de golven, de krommen en de vloeibaarheid van de prachtige landschappen van de streek voor. Een relaxfauteuil geïntegreerd in het eilandje laat u toe om de voorbijgaande wolken en de bladeren die met de wind mee vibreren te bewonderen. Door de verschillende hoogtes van de stoelen en tafels kan iedereen zijn plaats vinden.

Ze werd door Hilke Vervaeke van Focus ID ontworpen in samenwerking met Alexandre Rossignon – Norska

Al deze picknickplaatsen zijn in massief hout gebouwd met inheemse soorten uit de regio. Ze hebben een origineel, creatief en artistiek karakter in verband met de natuurlijke en culturele kenmerken van het gebied. Ze kunnen gezinnen met jonge kinderen en mensen met beperkte mobiliteit (PBM’s) ontvangen.

WACHT NIET LANGER OM EEN MOMENT VAN ONTSPANNING TE VOORZIEN MET JE FAMILIE OF MET JE VRIENDEN.

#jexplorelecondroz

#tourismecondroz

#welkomend gezin

MEER INFORMATIE :

Maison du Tourisme Condroz-Famenne
Place Monseu, 23 – 5590 CINEY
T : +32 (0) 86/40.19.22

Een project van het toeristenbureau Condroz-Famenne, in samenwerking met de LAG Pays des Tiges et Chavées en de LAG Condroz-Famenne.

Met steun van het Commissariat Général au Tourisme. “Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in plattelandsgebieden. “

SAMENSTELLING VAN UW LOKALE SMAKEN PICKNICK

Beleef een authentieke terroir-ervaring terwijl u geniet van een lokale picknick! … Voor het plezier van de smaakpapillen, ontdek de lijst met producenten in de regio

#gastronomie

#saveurs
#piquenique
#saveurslocales