Wandeling in open lucht op kunstpaden

Een leuke en ongewone route om meer dan 40 kunstwerken midden in de natuur te ontdekken.

Sentiers d’Art is een unieke langeafstandswandelroute in Wallonië, waarop bijna 50 kunstwerken staan. Het strekt zich uit over 141 km in de gemeenten van de Condroz-Famenne (Ciney, Gesves, Hamois, Havelange, Ohey en Somme-Leuze). De lange route is verdeeld in 12 kleinere lussen, en is daarom geschikt voor een dagje uit met familie of vrienden. Het parcours is gemarkeerd en het hele jaar door toegankelijk.

Wees voorzichtig tijdens het jachtseizoen, sommige toegangen kunnen gesloten zijn, vooral in de bos.

Sentiers d'art

Deze wandelingen geven je de mogelijkheid  om de regio te ontdekken. In Gesves vermengen de werken van Sentiers d’Art zich met die van “La Fête de Mai”. In Somme-Leuze word je in de diepten van de bossen van de Famenne ondergedompeld en je nadeert de poorten van de Ardennen. In Ciney ontdek je de verborgen schatten van de natuur in de hoofdstad van Condroz… Elke lus brengt zijn deel aan rijkdom, schoonheid en verrassing!

Jacht - Afsluiting van het bos

Beste wandelaars, het jachtseizoen loopt van 1 oktober tot 31 december en kan doorlopen tot in februari. Sommige van de bossen die door de Art Trails worden doorkruist, worden beïnvloed door de sluitingen voor het publiek. Klik op de knop hieronder om alle data van het departement Natuur en Bos van Wallonië te kennen.

Previous
Next

Wandeling met de familie over de kunstpaden

Ontdek de familie lussen, routes ontworpen voor gezinnen tussen 7 en 15 km:

  • In Hamois
  • In Somal
  • alle kleine lussen op het traject van Gesves naar Ohey…

Denk je dat je kinderen de moed niet hebben om mijlenver te lopen? Het is mogelijk om met de auto dicht bij de kunstwerken te komen!

Maak een wandeling op een ongewone plaats

Onder de 53 kunstwerken zijn 7 kunstschuilplaatsen en 6 bivakplaatsen waar u kunt schuilen en overnachten tijdens uw wandeltocht. Elke 20-30 km op de lange lus vindt u een kunstwerk dat is gemaakt om wandelaars voor de nacht te verwelkomen. Deze werken vormen een soort cocon om je langs de route te beschutten en even te pauzeren.  

Als het kunstonderkomen al bezet is (geen reservering mogelijk), is er een bivakplaats in de buurt. U kunt dan uw tent midden in de natuur opzetten. Er zijn een paar boomstammen om als banken te gebruiken en een gemarkeerde vuurplaats.  

Praktische informatie

De kaart van de kunstroutes

Op de kaart van “Sentiers d’Art ligt de hele lus die door de gemeenten Ciney, Hamois, Gesves, Ohey, Somme-Leuze, Havelange loopt. Het is online te koop op onze kaartenwinkel, in het Maison du Tourisme Condroz-Famenne en in de toeristenkantoren in de regio voor de prijs van 3 euro.

Alle wandelingen in de regio

Ontdek de warme en gastvrije dorpen, kastelen en landschappen van de Condroz-Famenne te voet, op de fiets, te paard of met de motor en de auto. Ontdek ons zeer groot aantal wandelingen.

De sentiers d'art verteld door onze ambassadeurs

Twee dagen op de Sentiers d'Art

De Condroz-Famenne is een gebied voor avontuur buiten de gebaande paden. Ongewone activiteiten, zoals de Sentiers d’Art, stellen u in staat de regio te ontdekken tijdens een wandeling van 140 km die bezaaid is met kunstwerken en bivakplaatsen. Op de paden vermaken de kinderen zich en genieten de ouders van een verjongende omgeving.

Voor een natuurvakantie aan de poort van de Ardennen is de bestemming een echte speeltuin midden in de natuur. Een magische sfeer waar emotie rijmt met ontkoppeling.

Geniet van je ontdekking!

Op de Sentiers d'Art met de familie

Deze familiewandeling volgt een kleine beek door het bos en gaat via kleine houten loopbruggen over de beek en laat u kunstwerken in de natuur ontdekken!

Door het kreupelhout, in deze zeer bijzondere sfeer van het bos, zowel verstild als omhullend, voegt de aanwezigheid van water een nog rustgevender noot toe.