Wandeling in open lucht op kunstpaden

Een leuke en ongewone route om meer dan 55 kunstwerken midden in de natuur te ontdekken.

Sentiers d’Art is een unieke langeafstandswandelroute in Wallonië, waarop bijna 50 kunstwerken staan. Het strekt zich uit over 150 km in de gemeenten van de Condroz-Famenne (Assesse, Ciney, Gesves, Hamois, Havelange, Ohey en Somme-Leuze). De lange route is verdeeld in 18kleinere lussen, en is daarom geschikt voor een dagje uit met familie of vrienden. Het parcours is gemarkeerd en het hele jaar door toegankelijk.

Nieuw, 6 muurschilderingen zijn toegevoegd aan de lijst van Land Art werken

Wees voorzichtig tijdens het jachtseizoen, sommige toegangen kunnen gesloten zijn, vooral in de bos.

Deze wandelingen geven je de mogelijkheid  om de regio te ontdekken. In Gesves vermengen de werken van Sentiers d’Art zich met die van “La Fête de Mai”. In Somme-Leuze word je in de diepten van de bossen van de Famenne ondergedompeld en je nadeert de poorten van de Ardennen. In Ciney ontdek je de verborgen schatten van de natuur in de hoofdstad van Condroz… Elke lus brengt zijn deel aan rijkdom, schoonheid en verrassing!

Jacht - sluiting van bossen

Beste wandelaars, het jachtseizoen loopt van 1 oktober tot 31 december en kan doorlopen tot in februari. Sommige bossen die door de Sentiers d’Art worden doorkruist, zijn gesloten voor het publiek. Klik op de knop hieronder om alle data van het departement Natuur en Bos van Wallonië te bekijken.

Wandeling met de familie over de kunstpaden
Triskele

Oeuvre de Land'art à Gesves

Pose inclinée

Oeuvre de Land'Art à Scy

Sereine contemplation

Fresque murale à Havelange

Cliquer ici
Vorige slide
Volgende slide

Wandeling met de familie over de kunstpaden

Ontdek de familie lussen, routes ontworpen voor gezinnen tussen 3.5km en 15 km:

  • in Havelange (kan met een kinderwagen)
  • In Hamois
  • In Somal
  • alle kleine lussen op het traject van Gesves naar Ohey…

Denk je dat je kinderen de moed niet hebben om mijlenver te lopen? Het is mogelijk om met de auto dicht bij de kunstwerken te komen!

Stop voor een wandeling op een ongebruikelijke locatie

 

Onder de 55 kunstwerken bieden 7 schuilhutten en 6 bivakplaatsen onderdak en rust voor een nacht tijdens de wandeling. Elke 20-30 km op de lange route vind je een kunstwerk dat is gemaakt om wandelaars te verwelkomen voor de nacht. Deze kunstwerken vormen een soort cocon waar je langs het pad kunt schuilen en pauzeren.

Als de artistieke schuilplaats al bezet is (reserveren niet mogelijk), is er een bivakplaats in de buurt (reserveren verplicht). Je kunt dan je tent opzetten midden in de natuur. Er zijn een paar boomstammen voor banken en een vuurplaats.

Praktische informatie

De kaart van de kunstroutes

Op de kaart van “Sentiers d’Art ligt de hele lus die door de gemeenten Assesse,  Ciney, Hamois, Gesves, Ohey, Somme-Leuze, Havelange loopt. Het is online te koop op onze kaartenwinkel, in het Maison du Tourisme Condroz-Famenne en in de toeristenkantoren in de regio voor de prijs van 5 euro.

Alle wandelingen in de regio

Ontdek de warme en gastvrije dorpen, kastelen en landschappen van de Condroz-Famenne te voet, op de fiets, te paard of met de motor en de auto. Ontdek ons zeer groot aantal wandelingen.

Les sentiers d'art racontés par nos ambassadeurs

Deux jours sur les Sentiers d'Art

 

Condroz-Famenne is een land van avontuur buiten de gebaande paden. Unieke activiteiten, zoals de Sentiers d’Art (Kunstpaden), laten je de regio ontdekken terwijl je een 140 km lang circuit aflegt dat bezaaid is met kunstwerken en bivakplaatsen. Op de paden kunnen kinderen zich vermaken en ouders genieten van een verjongende omgeving.

Voor een natuurvakantie aan de poort van de Ardennen is deze bestemming een ware speeltuin in het hart van de natuur. Een magische sfeer waar emotie en ontkoppeling hand in hand gaan.

Geniet van uw ontdekking!

Sur les Sentiers d'Art en famille

Deze gezinswandeling slingert door het bos langs een beekje en maakt gebruik van kleine houten loopbruggetjes om de beek over te steken en kunstwerken in de natuur te ontdekken!

Door het kreupelhout, in die speciale bosatmosfeer die zowel verstild als omhullend is, voegt de aanwezigheid van het water een nog rustgevender noot toe.