Wandeling in open lucht op kunstpaden

Een leuke en ongewone route om meer dan 40 kunstwerken midden in de natuur te ontdekken.

Sentiers d’Art is een unieke langeafstandswandelroute in Wallonië, waarop bijna 50 kunstwerken staan. Het strekt zich uit over 141 km in de gemeenten van de Condroz-Famenne (Ciney, Gesves, Hamois, Havelange, Ohey en Somme-Leuze). De lange route is verdeeld in 12 kleinere lussen, en is daarom geschikt voor een dagje uit met familie of vrienden. Het parcours is gemarkeerd en het hele jaar door toegankelijk.

Wees voorzichtig tijdens het jachtseizoen, sommige toegangen kunnen gesloten zijn, vooral in de bos.

Sentiers d'art

Deze wandelingen geven je de mogelijkheid  om de regio te ontdekken. In Gesves vermengen de werken van Sentiers d’Art zich met die van “La Fête de Mai”. In Somme-Leuze word je in de diepten van de bossen van de Famenne ondergedompeld en je nadeert de poorten van de Ardennen. In Ciney ontdek je de verborgen schatten van de natuur in de hoofdstad van Condroz… Elke lus brengt zijn deel aan rijkdom, schoonheid en verrassing!

Previous
Next

Wandeling met de familie over de kunstpaden

Ontdek de familie lussen, routes ontworpen voor gezinnen tussen 7 en 15 km:

  • In Hamois
  • In Somal
  • alle kleine lussen op het traject van Gesves naar Ohey…

Denk je dat je kinderen de moed niet hebben om mijlenver te lopen? Het is mogelijk om met de auto dicht bij de kunstwerken te komen!

Maak een tussenstop op een ongewone plaats

Op je route zijn er 6 kunstschuilplaatsen en 6 bivakplaatsen tussen de 46 kunstwerken waar je kan schuilen en overnachten. Elke 20-30 km vind je op de grote lus een kunstwerk dat ontworpen werd om de wandelaars voor één nacht te verwelkomen. Deze kunstwerken vormen een soort cocon om je langs het parcours te beschutten en een pauze in te lassen.

Als de schuilplaats al bezet is (geen reservering mogelijk), is er een bivak in de buurt. Je kan dan je tent in het hart van de natuur opzetten. Ter plaatse zijn een paar stammen te gebruiken als bank en een afgebakende brandgebied.

Praktische informatie

De kaart van de kunstroutes

Op de kaart van “Sentiers d’Art ligt de hele lus die door de gemeenten Ciney, Hamois, Gesves, Ohey, Somme-Leuze, Havelange loopt. Het is online te koop op onze kaartenwinkel, in het Maison du Tourisme Condroz-Famenne en in de toeristenkantoren in de regio voor de prijs van 3 euro.

Alle wandelingen in de regio

Ontdek de warme en gastvrije dorpen, kastelen en landschappen van de Condroz-Famenne te voet, op de fiets, te paard of met de motor en de auto. Ontdek ons zeer groot aantal wandelingen.