Wandeling in de open lucht over kunstpaden

Een speelse en ongewone route om meer dan 40 kunstwerken midden in de natuur te ontdekken.

De kunstpaden is een unieke langeafstandswandelroute in Wallonië, waarop meer dan 42 kunstwerken staan. Het strekt zich uit over 141 km in de gemeenten Condroz-Famenne (Ciney, Gesves, Hamois, Havelange, Ohey en Somme-Leuze). De lange route is verdeeld in 12 kleinere lussen, en is daarom geschikt voor een dagje uit met familie of vrienden. Het parcours is uitgezet en het hele jaar door geopend.

Wees voorzichtig tijdens het jachtseizoen, sommige toegangen kunnen gesloten zijn, vooral in het bos.

Sentiers d'art

Deze wandelingen stellen u in staat om de regio te ontdekken. In Gesves vermengen de werken van kunstpaden zich met die van het meifestival. In Somme-Leuze duikt u in de diepten van de bossen van de Famenne en raakt u de poorten van de Ardennen aan. In Ciney ontdek je de verborgen schatten van de natuur in de hoofdstad van Condroz… Elke lus brengt zijn deel aan rijkdom, schoonheid en verrassing!

Previous
Next

Wandeling met de familie over de kunstpaden

Ontdek de familie lussen, routes ontworpen voor gezinnen tussen 7 en 15 km:

  • In Hamois
  • In Somale
  • alle kleine lussen van de cursus van Gesves naar Ohey…

Denk je dat je kinderen de moed niet hebben om mijlenver te lopen? Wij bieden u een wandeling half voetganger, half auto maar 100% plezier!

Maak een tussenstop op een ongewone plaats

Van de 42 kunstwerken bieden 7 kunstschuilplaatsen onderdak en overnachting tijdens uw wandeling op het parcours. Om de 20-30 km vindt u op de grote lus een kunstwerk dat gemaakt is om de wandelaars voor één nacht te verwelkomen. Deze kunstwerken vormen een soort cocon om je langs het parcours te beschutten en een pauze in te lassen.

Als de kunstopvang al bezet is (geen reservering mogelijk), is er een bivak in de buurt. U kunt dan uw tent in het hart van de natuur opzetten. Ter plaatse zijn een paar stammen te gebruiken als bank en de afbakening van een brandgebied.

Praktische informatie

De kaart van de kunstroutes

De kaart van de Art Trails toont de hele lus die door Ciney, Hamois, Gesves, Ohey, Somme-Leuze, Havelange loopt. Het is online te koop op onze kaartenwinkel, in het Maison du Tourisme Condroz-Famenne en in de toeristenbureaus in de regio voor de prijs van 3 euro.

Alle wandelingen in de regio

Ontdek de warme en gastvrije dorpen, kastelen en landschappen van de Condroz-Famenne te voet, op de fiets, te paard of met de motor en de auto. Ontdek ons zeer groot aantal wandelingen.