Wat te doen met de kinderen tijdens de vakantie

Activiteiten tijdens de Paasvakantie

Op zoek naar ongewone activiteiten om met uw kinderen te doen? Wij geven u enkele ideeën voor spelletjes en wandelingen om met uw gezin van te genieten tijdens de paasvakantie! Dit is een selectie van activiteiten die u met uw kinderen kunt ondernemen in Condroz-Famenne: de ideale bestemming voor een leuke dag of verblijf met uw gezin.

Activité pour enfants

Mes Aventures d'Enchanteur

Mes Aventures d’Enchanteur zijn spelen-wandelingen die je meenemen naar een magische wereld vol raadsels en spelletjes om op te lossen. 11 leuke en interactieve wandelingen voor kinderen tussen 5 en 12 jaar:

  • 4 wandelingen te doen met de leerling-tovenaarskit te koop in onze boutiek.
  • 2 wandelingen te doen op de app Mes Aventures d’Enchanteurs. Download de app nu gratis op Android en iOS.
  • 5 wandelingen te doen met de enigma boeken “avontuur boekjes” te koop in onze boetieke sur notre boutique.

Het Domein van Chevetogne

Het Domein van Chevetogne is een plaats die geheel gewijd is aan vrijetijdsbesteding en biedt vele activiteiten voor alle leeftijden. Thematuinen, originele hutten, sportactiviteiten, thematische en ongewone speelplaatsen…

Het is een klompje genesteld in het hart van de Condroz-Famenne streek waar alles te vinden is om een verblijf of een familiedag vol gelach te organiseren!

domaine de chevetogne
Wallonie en famille

De mooiste wandelingen in het bos

Wandelen in het bos is de beste manier om de ongerepte natuur van de streek Condroz-Famenne te verkennen. Hier is onze selectie van de mooiste bewegwijzerde wandelingen aan de poort van de Ardennen om te doen met uw gezin. Onmisbare wandelingen van 1 tot 5 km, die aangepast kunnen worden aan uw wensen en de leeftijd van uw kinderen.

Uw picknick meenemen

Ontdek ongewone picknickplaatsen waar u kunt stoppen om een hapje te eten. Langs het water, de Ravel of een pad vindt u rustige plekjes waar artistieke tafels zijn opgesteld die door plaatselijke kunstenaars zijn gemaakt.

Wij hebben alle wandelingen die door deze picknickplaatsen lopen op een rijtje gezet om u te helpen een dagje wandelen en picknicken met uw kinderen te plannen.

Aires pique-nique - Condroz
Musées en famille

Het Kunstambacht Centrum

Het Kunstambacht Centrum La Spirale is een unieke toeristische attractie in Wallonië en een must voor kunst- en natuurliefhebbers

In de tentoonstellingsruimte wordt het talent van 57 Belgische kunstenaars en ambachtslieden tentoongesteld. In de tuin zijn vijvers, een educatieve groentetuin en een dierengedeelte die de bewustwording over het behoud van ecosystemen moeten vergroten. De nieuwheid voor 2021 is een bezoek aan de site met een boekje met spelletjes voor kinderen. Een activiteit die perfect is voor gezinnen!

Bezoek aan het Mosterdfabriek Bister

Een interactief bezoek waarbij u de geschiedenis van een van de beroemdste mosterdmerken ontdekt. In het museum, dat in het bedrijf is gevestigd, worden u enkele geheimen verteld van de know-how achter de mythische mosterd L’Imperiale.

Een bezoek aan het productieatelier en een proeverij zullen u nog meer onderdompelen in de wereld van de Bister mosterdfabriek.

Visite moutarderie Bister

Activiteiten met de familie thuis

We hebben ook activiteiten voor u om te ontdekken in de warmte van uw huis! Het vakantieboekje, het kaartspel en het mikado spel in de kleuren van “Mes Aventures d’Enchanteur” zijn interactieve en praktische spelletjes om kinderen te vermaken.