De mooiste panorama's in Condroz-Famenne

Vijf uitzonderlijke standpunten

1. De Sart-Mère site in Faulx-les Tombes - Gesves (in de buurt van de oude boerderij)

Zie kaart. 

Aan het einde van het pad dat langs de gebouwen van de Gîte de la Sart-Mère loopt, op het kruispunt van de Rue de Gesves, ontdekt u een prachtig panoramisch uitzicht waar een meidagwerk getiteld “Je suis furieux – Queue du dragon”, gecreëerd in 2002 door Byong-Tak Moon (Korea), wordt getroond. De hoogte is hoog genoeg, zodat u, wanneer u zich omdraait, kunt genieten van het begin van een panoramisch uitzicht op het dorp en de kerk.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Paul Van Damme stelt een wandeling voor van 7 km vanaf de school, Rue des Ecoles, 2 op 5340 Faulx-les Tombes.

2. Op de top van het kasteel van Ramezée - Havelange

Zie kaart.

Neem rond de kerk van Barvaux-en-Condroz de rue du Château die naar het kasteel van Ramezée leidt. Deze is geïsoleerd op een stang (een pad dat langs een bergkam loopt) die de grens tussen de Condroz en de Famenne markeert, het laat bij goed weer een prachtig uitzicht over de regio toe.

In de buurt, de 16 km lange wandeling van Le Chêne au Gibet die begint in Failon.

3. La Plaine Sapin à Bonsin - Somme-Leuze - Zie kaartje

Zie kaart.

Er is een oriëntatietafel en een lang uitzicht op de Plaine Sapin geïnstalleerd, zodat u dit prachtige landschap en de geschiedenis die ermee verbonden is, kunt bewonderen en begrijpen.

Twee bewegwijzerde wandelingen van 5 km en 6 km starten vanaf de school in het dorp, Rue de Borlon 1A.

4. Het dorp Crupet, één van de mooiste dorpen van Wallonië

Voir kaart

Op de parking tegenover het Office de Tourisme van Assesse (rue Haute in Crupet) kunt u genieten van een uitzonderlijk uitzicht op het Donjon Carondelet, een versterkte woning die uniek is in Wallonië.

Twee bewegwijzerde wandelingen van ongeveer 10 km starten vanaf deze parkeerplaats.

Crupet panorama

5. Op de hoogten van het dorp Ossogne - Havelange

Zie kaart

Het gehucht Ossogne is een typisch Condruzisch gehucht op de bodem van een door een bos omzoomde vallei. De gelijknamige stroom loopt door het gehucht en het massieve boerenkasteel, het zogenaamde “torenhuis”, is te zien op de helling, waar de brede omringende muur en een van de torens nog te zien zijn. Het is een boerderij die nog steeds actief is. Een mooie wandeling van 7 km start vanaf de kerk.