La balade de Bonsin

Beschrijving

Aan de scheidingsgrens tussen de gebieden van Fagne-Famenne en Condroz ligt Bonsin. Als we de school verlaten, gaan onze wandelingen naar de Posterie, waar Napoleon stopte om van paard te wisselen. Pastoor Nélis betuigde hem zijn respect, toen het angelus klonk in de kapel van Chardeneux. De keizer was ontroerd door dit geluid en beloofde het verzoek van de priester in te willigen. Helaas, Waterloo... U volgt de oude Romeinse weg, passeert de Bols-Lapson en bewondert vervolgens de prachtige landschappen van de Tige (anticlinale plooi). U gaat naar het hoogste punt van het dorp (266 m), waar het monument van Plaine-Sapin staat. Hier werden in 1941 de eerste wapens van het Belgische verzet gedropt. Na een wandeling van 6 km komt u weer beneden bij de kerk Saint-Martin. De vierkante toren uit de romaanse periode staat op de monumentenlijst. U kunt de vele gebouwen van plaatselijke steen bewonderen.

Deze wandeling kan met 5 km worden verlengd door de rode rechthoek (Chardeneux) te volgen. 

 

Niet te missen:

  • School van Bonsin (vertrek) met speelplaats en multisportterrein
  • Vizier losgelaten op het dorp Bonsin
  • Uitkijkpunt van de Plaine-Sapin, met een gedenkteken, een oriëntatietafel en een telescoop (360°)
  • Artistieke picknicktafel
  • Kerk van Bonsin

 

 In de buurt:

  • De Gevangenenkapel, de kapel Notre-Dame en de kapel Saint-Mutien, die te vinden zijn op de rondleiding "Van kapel tot kapel" : 
  • Chardeneux: een van de mooiste dorpen van Wallonië

Een goed plan voor gezinnen: een avontuur vol raadsels om de dorpen Chardeneux en Bonsin te ontdekken.

 Deze wandeling staat op de wandelkaart Somme-Leuze met 12 wandelroutes en 4 mountainbikeroutes. Het is te koop voor de prijs van 7€ in de toeristenbureaus of u kunt het rechtstreeks on line bestellen door op deze link te klikken.

OTH-A1-000T-091R
GPX-bestand downloaden Ga aan boord van de gpx met Cirkwi
Ga aan boord van de gpx met Cirkwi