Promenade de Skeuvre à Champignac

Beschrijving

8,6 km lopen tussen velden en weiden met een prachtig uitzicht op de Condroz.

De onontkoombare:

  • La Spirale, centrum van de kunstnijverheid (tentoonstellingen en evenementen)
  • Het bucolische dorp Maibelle
  • Het prachtige (privé) kasteel van Skeuvre: Het kasteel heeft vier hoektorens en staat in de wereld van het stripboek "Robbedoes" bekend als het kasteel van Champignac (Frankin). Het werd in mei 1940 door de Duitsers platgebrand en volledig herbouwd in de neoklassieke stijl. Het was de vrouw van Franquin die, na een deel van de oorlogsjaren bij een boer in Skeuvre te hebben doorgebracht, het kasteel had gespot. Toen Franquin op zoek was naar een model voor de woning van zijn graaf de Champignac, liet ze hem een foto zien die ze had genomen op het moment dat het kasteel van Skeuvre erg beschadigd was door de oorlog.

Tijdens uw wandeling (bij de uitgang van het dorp Maibelle, vlakbij de kapel), ontdekt u 1 kunstwerk van de Kunstroute: "Morpho". Om meer te weten te komen over de 140 km van de Art Trails.

Deze wandeling staat op de kaart "Promenades en Condroz" die meer dan 340 km aan wandelingen over de gemeenten Ciney, Hamois en Havelange omvat. Het is te koop voor de prijs van 5€ in de kantoren.

Toeristische informatie van de regio of u kunt deze direct online bestellen door op deze link te klikken.

Extra informatie

  • Wandelaar
  • Duur van het parcours (Wandelaar) 2:18
OTH-A1-000N-0B9O