Interpretatieparcours om Mozet te ontdekken

Beschrijving

Ontdek één van de mooiste dorpen van Wallonië: Mozet en zijn rijkdommen!


De aan Saint-Lambert gewijde kerk, gelegen op een heuvel, vormt het hart van Mozet. De oude kern wordt gekenmerkt door mooie kalkstenen huizen met leien daken. Aan de oevers van de Tronquoy, een vredig beekje dat door het dorp stroomt, stonden vroeger twee imposante boerderijen met gesloten binnenplaatsen, waar het grootste deel van de landbouwactiviteit was gecentraliseerd. Een ervan, de Ferme de Royer, herbergt een geklasseerde Romaanse toren. Aan de Rue du Tronquoy, domineert het Château de Mozet de hoogten. Imposante vierhoek van kalksteenpuin, gebouwd in de tweede helft van de 17e eeuw.

Vandaag de dag is er een vakantiecentrum voor gidsen in gevestigd. Grenzend aan Mozet, verdient het gehucht Goyet ook een tussenstop: de grotten en spelonken, evenals de Demoiselles, geclassificeerde rotsen in een plaats genaamd Les Forges, zullen het scala van uw ontdekkingen compleet maken!

Een 2 km lang interpretatieparcours, gebaseerd op specifieke bewegwijzering, maakt het voor de bezoekers gemakkelijker om de verschillende interessante elementen te ontdekken dankzij de educatieve panelen van FR-NL-EN.

De must-see:

Kerk Saint-Lambert

De Pastorie

De toren van de Ferme du Royer

Het kasteel

...

Op 1,5 km, een andere niet te missen plaats, de kapel en toren van Mont Ste-Marie. De site van Mont-Sainte-Marie is geclassificeerd. Bijzonder opmerkelijk is de Romaanse toren die uitkijkt op een gotisch koor dat gewijd is aan Notre-Dame aux Mulets. Het schip werd in 1710 verwoest. In de crypte bevindt zich het grafmonument van de familie de Liedekerke. De aangrenzende boerderij dateert uit 1692.

→ Circuit downloaden (pdf)

Apparatuur en diensten

  • Parking Parking
  • Oriëntatietafel Oriëntatietafel