Totemuswandeling in Crupet: de authentieke Condroz gaat voor je open

Beschrijving

Een verbonden schattenjacht met interactieve educatieve panelen.


Beschrijving:

Verscholen in een smalle vallei onthult Crupet, een van de “Mooiste Dorpen van Wallonië”, de charme van zijn smalle straatjes en gebouwde erfgoed. De bescheiden schoonheid van de 16e tot 19e eeuwse huizen, sierlijk genesteld in een rustige omgeving, springt in het oog. Bewonder deze charmante zandstenen en kalkstenen woning. Alles eraan is verrukkelijk en authentiek! De beroemde middeleeuwse donjon rijst op uit het midden van een meer en heeft de oudste overgebleven houten omheining van Wallonië! Iets hoger zal de schoonheid van de site van de kerk Saint-Martin je opvallen. Hier wacht je een verrassing: een kunstmatige grot gewijd aan Sint Antonius van Padua, ook wel bekend als de “duivelsgrot”... Hier en daar liggen nog andere kleine erfgoedschatten verborgen, om nog maar te zwijgen van het uitzonderlijke landschap! Laten we beginnen aan een wandeling die afwisselt tussen erfgoedsites en de golvende valleien van de intieme Condroz, op zoek naar de kostbare Totem!

HOE SPELEN?

De jacht is 100% gratis!

Om deel te nemen: download de TOTEMUS applicatie op je smartphone en geniet!

>>> Download totemus op android

>>> Download totemus op ios

Praktische informatie

Vertrekpunt

Rue Haute

5332 Crupet

Duur: +/- 2u45

Afstand: 7,4 km

Extra informatie

Gratis parkeerplaats bij het startpunt.

Bij nat weer kunnen sommige delen modderig of glad zijn. We raden je aan geschikt schoeisel mee te nemen.

Faciliteiten bij het start-/finishpunt. Picknicktafels en cateringfaciliteiten bij de start, in het midden en aan het einde van de route (afhankelijk van de opening).

Sommige etappes van de jacht liggen verder uit elkaar op bepaalde delen van de route.

De netwerkdekking is iets zwakker in het dorpscentrum en aan het einde van de route bij de Orange en Proximus operatoren. We raden je aan geduld te hebben, je een beetje te verplaatsen of de applicatie opnieuw te starten.

Lokale producten beschikbaar voor aankoop.Extra informatie

Het hele jaar toegnakelijk.

Frans Frans