Proviciaal Domein van Chevetogne

Logo Famille Bienvenue

Beschrijving

Gelegen in het hart van Wallonië is het park voor welzijn ontworpen en concentreert in dezelfde plaats alle verwachtingen van het gezin.

Hier zult u grandioze speelpleinen, vele thematische tuinen, sport- en water-activiteiten, twee musea (het Musée d'Histoire(s) Naturelle(s) en het Nature Extraordinary Museum) vinden, maar ook ruimtes voor picknick en ontspanning, een toeristische trein, een klein boerderij, een zone van openluchtzwembaden (juli/augustus), een wandeling rond de vijvers (toegankelijk voor PBM), huisvestingen voor gezinnen en groepen, restaurants… en een enig programma van evenementen gedurende het seizoen.


Nieuw: 5 bewegwijzerde routes, van 1 tot 15 kilometer, zijn uitgezet in het Domaine de Chevetogne, door tuinen en bossen, voor ervaren wandelaars en zij die graag met hun gezin wandelen.

 

Elke zondag van 1 mei tot half oktober begint "Les matins câlins - matins jardins" om 11 uur vanaf de esplanade. Begeleide wandeling door de tuinen met jazzmuziek gespeeld door een lokale band. Ontvangst vanaf 10u30 bij de infobalie van het Domein. Inbegrepen in de toegangsprijs. Reservering vereist op 083/687.211.

>>> Zie de video van Matins câlins – matins jardins en vidéo

Rendez-vous met de natuur: Volgens een thematische kalender, nodigen wij u uit om een gepassioneerde gids te volgen over een thema zoals de bever, het integrale reservaat, de buizerd, ... +3€ / persoon. Reservering verplicht op 083/687.211. Kalender op www.domainedechevetogne.be (honden niet toegestaan).

Parkeren moet op de 2 grote parkeerplaatsen bij de ingang van het Domaine. Ongeoorloofd parkeren wordt bestraft.

Het Domaine is het hele jaar geopend volgens een voor het tarief vastgestelde kalender.

GOED IDEE: Het jaarpass 2022 is geldig tot 08.01.2023!

Apparatuur en diensten

  • Cafetaria Cafetaria
  • Parking Parking
  • Parking voor bussen Parking voor bussen
  • Seminariezaal Seminariezaal
  • Picknicktafel Picknicktafel
  • Sanitair Sanitair

Extra informatie

Het hele jaar toegankelijk!

Groepen aanvaard Groepen aanvaard Engels Engels Frans Frans Nederlands Nederlands PBM PBM