Een bank vasthouden

... Maar dat is niet alles...

Door de behoefte aan rustplaatsen langs wandelpaden en in het hart van bepaalde dorpen ontstond het idee om bankjes te plaatsen …. Sentiers d’Art en Condroz-Famenne kwam op het idee van artistieke banken! Kunst met plezier combineren is veel leuker!
« Geproduceerd met de steun van Wallonië en VISIT Wallonia ».
Kunst in Condroz-Famenne
Van bankjes tot picknicktafels, van land art tot street art, laat je verrassen door het artistieke leven op ons platteland!

1. Benoit Detroux – Bancycle

« BANCYCLE heeft een dubbele functie: het is zowel een bank als een fietsenstalling!
Met zijn slanke, vloeiende ontwerp past BANCYCLE perfect in zijn omgeving, of die nu landelijk of stedelijk is, en voldoet hij nauwgezet aan de hedendaagse eisen, zowel wat betreft zijn oorspronkelijke functionaliteit als zijn respectvolle integratie in de woonomgeving.
In de gemeenten van Ohey en Somme-Leuze

2. Noé Barthel – Dynamic Woodbench

« We passeren elke dag tientallen bankjes zonder echt stil te staan bij hun belang in het stadslandschap. Naast hun esthetische aantrekkingskracht zijn ze vooral een middel om mensen samen te brengen. We hebben allemaal herinneringen aan openbare bankjes. Op straat zitten, vrienden ontmoeten. We slenteren en hangen rond op hetzelfde bankje, kletsen over van alles en nog wat. Soms ontmoeten we nieuwe mensen. Soms maken we ruzie, om het daarna weer goed te maken op hetzelfde bankje. Vandaag ontwerp ik mijn eigen bankje om deze gezelligheid voort te zetten. Door voorbijgangers te laten zitten en liggen, maar ook om te kletsen of gewoon te genieten van de omgeving om hen heen. » Noé Barthel
In de gemeenten van Hamois, Havelange en Somme-Leuze

Noé Barthel – Dynamic Woodbench
François Bormans – Evasion

3. François Bormans – Evasion

« Evasion » is een plek om je gedachten de vrije loop te laten over een straatmeubel dat het verhaal van de buurt vertelt. Door middel van een minimalistisch ontwerp dat gebruik maakt van de rijkdom van recycling, roept de kunstenaar de oude Ravel-spoorlijn op die Ciney-Hamois-Havelange verbindt. Een erfgoed dat niet alleen wordt vertegenwoordigd door de gebruikte materialen, maar ook door de lijnen en technieken. Het resultaat is een verfijnde bank die uitnodigt om uit te rusten en te ontsnappen in het hart van onze prachtige natuur.
In de gemeente van Havelange

4. Xavier Vander Elst – Le banc en rondins

De handtekening van Xavier Vanderelst is het directe gebruik van hout om zijn ruwe natuur en rauwe schoonheid te vieren. Deze bank van boomstammen, gemaakt van lokale houtsoorten en geïnstalleerd met de fustechniek, had direct ter plekke kunnen worden gemaakt en onmiddellijk in het landschap kunnen worden geïntegreerd, zo direct is de link tussen deze werkmethode en zijn omgeving.
In de gemeente van Assesse

Xavier Vander Elst – Le banc en rondins