Winter en Condroz-Famenne

De beste winteractiviteiten in Wallonië

Dat is het! De winter is hier. Na de glinsterende kleuren van de herfst, hult de winter de Condroz-Famenne in zachte pastelkleuren.

Tussen verfijnde streekgerechten, Aktiviteiten en artisanale ideeën, geven wij u onze inspiratie om de winter op de mooiste manier door te brengen in Condroz-Famenne!

Vijf WAOUW-effect-wandelingen!

De winter is het ideale seizoen om de paden van de Condroz en de Famenne in een nieuw licht te ontdekken, terwijl u energie en dus een goed humeur krijgt. Daarom hebben wij vijf winterwandelingen uitgekozen die ideaal zijn om de sublieme panorama’s van de streek te bewonderen en te genieten van de weldaden van een flinke bak frisse lucht.

Destination Condroz en famille - En hiver
bandedaventuriers-mes-aventures-Gesves6

Onze geschenkideeën voor kinderen

Bent u op zoek naar cadeau-ideeën voor uw kinderen dit jaar? In Condroz-Famenne hebben wij spellen gecreëerd uit hetzelfde universum als onze spelwandelingen rond het thema van de Aventures d’Enchanteur.

Voeg aan deze spelletjes een van de avonturen toe die je als gezin kunt beleven, met een spelletjestas, een notebook of met een smartphone.
Ideale kleine geschenken voor onder de kerstboom. Veel leuke en leerzame voorwerpen van Olibrius de Tovenaar zijn beschikbaar!

Er zijn ook veel activiteiten om met het gezin van te genieten. Ontsnappingsspel, ponyritjes… Deze winter is er voor elk wat wils!

Winter in het Domein van Chevetogne

Het Provinciaal Domein van Chevetogne staat bekend om zijn zwembaden, seizoensgebonden activiteiten en terrassen. Maar een echte liefhebber van het park weet dat elk seizoen zijn eigen genoegens biedt. In de winter komt het park het best tot zijn recht voor wandelingen langs de bevroren vijvers en voor de landschappen die worden verlicht door de lage winterzon. Het is ook de rustigste tijd van het jaar, ideaal om te ontspannen en te genieten van de natuur tijdens de feestdagen.

Dus trek een goede trui aan, warme laarzen en je lievelingsmuts, met of zonder sneeuw, de winter verandert het park in een oase van rust

Vijf bewegwijzerde circuits stellen u in staat het Domaine in uw eigen tempo te ontdekken.

Goed plan: in de winter, er is een dagpas aan 12€/auto.

Wij geven u nog meer inspiratie voor een gezellige winter in Condroz-Famenne in onze ideeën voor verblijven per thema. Wij hebben een selectie gemaakt van activiteiten, gezellige accommodatie of natuur ontdekkingen ingedeeld naar uw wensen… Wij maken het u dus gemakkelijk om uw toekomstige uitstappen in het hart van Wallonië te organiseren!

Proef de winterse smaken van Condroz-Famenne

Een 100% lokaal kerstmenu

Dit jaar bieden wij u een uitdaging: een lokaal  maaltijd van uitsluitend lokale producten.

De perfecte manier om uzelf te verwennen en lokale producenten te steunen! U zult watertanden van de streekproducten uit Condroz-Famenne…

Ferme du Champia

De ambachtelijke workshops van deze winter

Deze winter is knutselen de trend! De workshops doen een beroep op uw verbeelding en creativiteit.

We ontdekken handmatige activiteiten, om unieke en 100% handgemaakte objecten te maken.

Hier zijn enkele ideeën voor creatieve workshops waaraan u met vrienden, familie of zelfs alleen kunt deelnemen!