De must-see van Ciney

CINEY

In het hart van de stad, tegenover de collegiale kerk van Ciney, staat het embleem van de stad: het Monseu-plein. De kiosk in het centrum van het plein wordt beschouwd als een van de mooiste van Wallonië, zeker de moeite waard om te zien!

Ciney bleef een klein dorp tot de bouw van het station in 1885. Na een geleidelijke ontwikkeling is het interessant om de verschillende bouwstijlen te observeren: neogotisch, eclectisch, neo-klassiek, art nouveau…

Vandaag de dag is Ciney de hoofdstad van Condroz geworden. Een levendige stad waar u kunt gaan winkelen, eten op terrassen, wandelen door de straten en wandelen in het Saint-Roch park, de groene long van de stad. Het kasteel in het centrum van het park wordt bezet door het Conservatorium!

Neem vanuit Ciney de Chemin de Fer du Bocq om de streek op een originele manier te ontdekken!

Een van de kleine lussen van de Sentiers d’Art vertrekt vanuit Ciney. De lus beslaat 2 kunstwerken over 11 km.

Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide

Chevetogne

Dankzij zijn Domein is het dorp Chevetogne de ideale toeristische bestemming voor gezinnen in Wallonië! Het grote Domaine de Chevetogne van 550 ha is volledig gereserveerd voor vrijetijdsactiviteiten. Meer dan tien thematuinen, originele hutten, sportactiviteiten, musea, paardrijden, een mini-boerderij, restaurants en accommodaties…

Het Domaine de Chevetogne, gewijd aan de natuur en de cultuur, is een klompje dat zich in het hart van de Condroz-Famenne bevindt. Kortom, alles wat je nodig hebt om een gezinsverblijf aan de top te organiseren!

Ook bezienswaardig in het dorp Chevetogne, het benedictijnenklooster en de grootste Byzantijnse kerk van West-Europa.