Sentiers d’Art 2024 -
7 nieuwe kunstwerken!

Sentiers d’Art, een openluchtmuseum voor wandelaars van alle leeftijden! Een unieke wandelervaring in Wallonië, doorspekt met bijna vijftig werken van land art en street art.

Of u nu kiest voor de grote lus van 150 km of voor een kortere, op Sentiers d’Art vindt u altijd de formule die u in vervoering brengt!

Een kort uitstapje met de kinderen? Ontdek de 8 km lange lus van Schaltin! Een dagje wandelen en picknicken met vrienden? Waarom probeert u niet de 14 km in het hart van het platteland van Havelange? Op zoek naar een meer uitdagende wandeling? Ga voor de 16 km van Heure aan de poorten van de Famenne! Meer een stadsmens? Kom Ciney ontdekken op een parcours van 11 km. Op zoek naar een kleine uitdaging met vrienden? De 25 km van Assesse. Een tweedaagse tocht voor twee? De lus Gesves-Ohey van 50 km! Een langeafstandstocht in halve of totale autonomie? Onze lange lus!

Dit alles met de extra attractie dat u kunstwerken kunt ontdekken midden in de natuur! Geïnspireerd door het Fête de Mai, dat sinds 2001 in Gesves plaatsvindt, biedt Sentiers d’Art installaties van land art, een artistieke beweging waarbij kunstenaars rechtstreeks ingrijpen in de ruimte en onderdelen van het landschap en de natuur. De efemere werken van Sentiers d’Art zijn voorbestemd om enkele jaren te blijven staan.

Sinds 2022 kleurt Sentiers d’Art ook muurschilderingen in! Zowel in de stad als op het platteland geven deze grootschalige illustraties het landschap kleur en doen ze de natuur en de banden tussen mensen eer aan.

In de lente van 2024 zullen 7 kunstenaars 7 nieuwe werken installeren tijdens een residentie van 10 dagen. Van 23 mei tot 02 juni zetten ze hun koffers neer in alle gemeenten van het Maison du Tourisme Condroz-Famenne om het parcours te verrijken met hun creaties.

Ontdek hier alle werken met foto’s, beschrijvingen en exacte locaties!

Les premières dates à noter dans votre agenda : les dimanches 11 juin et 18 juin

Zondag 2 juni

  • Inhuldiging van « Le passeur » in aanwezigheid van kunstenares Caroline Léger !

Kom naar de inhuldiging van het werk ‘Le Passeur’ van het project Sentiers d’Art en Condroz-Famenne in samenwerking met Centre Culturel de Havelange. Een heerlijk ontbijt, betoverende verhalen en een wandeling door onze mooie streek wachten op je!

Vertrek: 09h – Rue de bouillon in Havelange – Duur: 2u – gratis

Zondag 23 juni 

  • It’s the Tea Time op Sentiers d’Art

Sally Ducrow is een Frans-Engelse kunstenares, dus het was een natuurlijke stap voor haar om een culturele instelling in het Verenigd Koninkrijk te eren. Het toeristenbureau van Assesse volgt dit voorbeeld met een thematische opening met muziek, rekwisieten en proeverijen.

Praktische informatie volgt.

Meer info en verplichte inschrijving voor de wandelingen:

Maison du Tourisme Condroz-Famenne
Place Monseu 23 – 5590 Ciney
086/40.19.22  info@sentiersdart.be

Hier zijn de 7 nieuwe kunstwerken op Sentiers d'Art!