Sentiers d’Art 2023 -
7 nieuwe kunstwerken!

Sentiers d’Art, het openluchtmuseum voor jonge en oude wandelaars in Condroz-Famenne, breidt uit!
Deze unieke ervaring in Wallonië biedt een tocht van kunstwerken in de natuur op meer dan 150 km bewegwijzerde paden… En dat allemaal dicht bij huis!

Of u nu kiest voor de grote lus van 150 km of voor een kortere, op Sentiers d’Art vindt u altijd de formule die u in vervoering brengt! Een kort uitstapje met de kinderen? Ontdek de 8 km lange lus van Schaltin! Een dagje wandelen en picknicken met vrienden? Waarom probeert u niet de 14 km in het hart van het platteland van Havelange? Op zoek naar een meer uitdagende wandeling? Ga voor de 16 km van Heure aan de poorten van de Famenne! Meer een stadsmens? Kom Ciney ontdekken op een parcours van 11 km. Op zoek naar een kleine uitdaging met vrienden? De 25 km van Assesse. Een tweedaagse tocht voor twee? De lus Gesves-Ohey van 50 km! Een langeafstandstocht in halve of totale autonomie? Onze lange lus!

Dit voorjaar 2023 komen 13 kunstenaars 7 nieuwe werken installeren tijdens een residentie van 10 dagen. 4 werken van land art, een artistieke stroming die verbonden is met het ontstaan van Sentiers d’art en het project “May Festival” waarop het geïnspireerd is, en 3 werken van street art. Sinds 2022 kleurt Sentiers d’art fresco’s in! Zowel in stedelijke als landelijke gebieden geven deze grootschalige illustraties een impuls aan het landschap terwijl ze de natuur en de band tussen mensen eren.

Ontdek hier alle werken met foto’s, beschrijvingen en exacte locaties!

ANDERE NIEUWHEID 2023

geocaching spel

Dit jaar nodigt een groot geocachingspel jong en oud uit om op zoek te gaan naar de schat van Sentiers d’Art! Gebruik de Geocaching-toepassing of onze website www.sentiersdart.be en een wandelgps om het raadsel van de kunstenaars op te lossen en dit openluchtmuseum op een heel nieuwe manier te ontdekken!

Je hebt een maand om het onderzoek te voltooien! Daarna zal een grote trekking de winnaar bepalen van een verblijf van één nacht met een gastronomische picknick op Sentiers d’art! 

Startdatum: 15 juli 2023 Einddatum: 31 augustus 2023

Zondag 20 augustus in Mohiville en Ohey  :

  •           De macroschatten van Mohiville

Ontdek het kunstwerk “Macro-processeur” van Fiona Paterson op het betoverende platteland van Mohiville. Begin bij het Kasteel van Ry en verken dit prachtige dorp in de Condroz

10u : Vertrek van het Kasteel van RY met gids, doorgang door het werk, doorgang door de vlakte van Eugénie, bezoek aan de Scoville molen, diner (picknickmand) en terugkeer. Max. 25 personen (inclusief kinderen). Inschrijving voor 9/08/2023 maximum.

Parkeerplaats: Kasteel van Ry – Duur: 3u – 5€ volw. en 3€ kinderen

Een organisatie van het Toerisme Bureau van Hamois

  • Straatkunst maakt muzikaal debuut in Ohey

Ohey Toerisme bureau presenteert haar eerste straatkunstwerk. Ter gelegenheid hiervan nemen we je mee op een wandeling waarbij land art en muurschilderingen elkaar afwisselen.

14u30 : Van land art in het Bois d’Ohey tot street art in de Salle des Fanfares. Concert en snack.

> Parkeerplaats: Rue du Tilleul 94 – Duur: 2u – 5€ (kind 3€) – Inschrijving: uiterlijk woensdag 9 augustus

Zondag 15 oktober in Ciney

  • Zei je Street Art ?

Het Toerisme Bureau van Ciney nodigt je uit om de verschillende Street Art-werken van de projecten Sentiers d’Art en Fresques en Ville te ontdekken, evenals een beetje aandacht voor de evolutie van de gevelversiering in het stadscentrum. Wandeling vergezeld van een kleine proeverij aan het einde van de wandeling.

Om 10u vertrek van het Toerisme Bureau

> Parkeerplaats: Ciney – afspraak Place Monseu 23 – Duur: 2h – 3€ (kind: 2€) – Max 25 personen – Reserveren ten laatste op 13/10.

Zaterdag 11 november in Gesves

  • Obscur & vous

18u – Profiteer van deze ongewone avondwandeling om wat urbex te doen op Sentiers d’Art en ontdek de oude steengroeven van Gesves zoals je ze nog nooit hebt gezien! Een nieuw perspectief dat, net als het fresco van Thomas, zal spelen met de elementen van het landschap!

> Parkeerplaats: Chaussée de Gramptinne 112 – Duur: 2u – Nachtwandeling om Symbiose te ontmoeten

Meer info en verplichte inschrijving voor de wandelingen:

Maison du Tourisme Condroz-Famenne
Place Monseu 23 – 5590 Ciney
086/40.19.22  info@sentiersdart.be

Hier zijn de 7 nieuwe kunstwerken op Sentiers d'Art!
4 landkunstwerken en 3 muurschilderingen

les oeuvres 2023