Sentiers d’Art 2023 -
7 nieuwe kunstwerken!

Sentiers d’Art, het openluchtmuseum voor jonge en oude wandelaars in Condroz-Famenne, breidt uit!
Deze unieke ervaring in Wallonië biedt een tocht van kunstwerken in de natuur op meer dan 150 km bewegwijzerde paden… En dat allemaal dicht bij huis!

Of u nu kiest voor de grote lus van 150 km of voor een kortere, op Sentiers d’Art vindt u altijd de formule die u in vervoering brengt! Een kort uitstapje met de kinderen? Ontdek de 8 km lange lus van Schaltin! Een dagje wandelen en picknicken met vrienden? Waarom probeert u niet de 14 km in het hart van het platteland van Havelange? Op zoek naar een meer uitdagende wandeling? Ga voor de 16 km van Heure aan de poorten van de Famenne! Meer een stadsmens? Kom Ciney ontdekken op een parcours van 11 km. Op zoek naar een kleine uitdaging met vrienden? De 25 km van Assesse. Een tweedaagse tocht voor twee? De lus Gesves-Ohey van 50 km! Een langeafstandstocht in halve of totale autonomie? Onze lange lus!

Dit voorjaar 2023 komen 13 kunstenaars 7 nieuwe werken installeren tijdens een residentie van 10 dagen. 4 werken van land art, een artistieke stroming die verbonden is met het ontstaan van Sentiers d’art en het project “May Festival” waarop het geïnspireerd is, en 3 werken van street art. Sinds 2022 kleurt Sentiers d’art fresco’s in! Zowel in stedelijke als landelijke gebieden geven deze grootschalige illustraties een impuls aan het landschap terwijl ze de natuur en de band tussen mensen eren.

Van 1 tot 10 juni zullen de 13 kunstenaars hun koffers neerzetten in alle gemeenten van de toeristische dienst van Condroz-Famenne (Assesse, Ciney, Gesves, Hamois, Havelange, Ohey, Somme-Leuze) om de route te verrijken met hun creaties. Zij zullen zichtbaar zijn vanaf zondag 11 juni, een dag waarop een kalender met thematische, gastronomische en muzikale wandelingen van start gaat, die tot november volgend jaar op onze paden zullen worden gehouden.

OVERIG NIEUWS 2023

geocaching spel

Dit jaar nodigt een geweldig geocachingspel jong en oud uit om op zoek te gaan naar de schat van Sentiers d’Art! Ga via de Geocaching-applicatie of via onze website www.sentiersdart.be en een wandelgps op zoek naar het raadsel van de kunstenaars en ontdek dit openluchtmuseum op een nieuwe manier!

Je hebt een maand de tijd om het onderzoek te voltooien! Daarna kiest een grote loting de winnaar van een overnachting met gastronomische picknick op Art Trails!

Begin van het avontuur: 11 juni 2023 Einde van het onderzoek: 11 juli 2023

Les premières dates à noter dans votre agenda : les dimanches 11 juin et 18 juin

Zondag 11 juni:

  • Het Sawhis zoals je het nog nooit gehoord hebt!

Trefpunt op de site van de Sawhis voor een gastronomisch en lokaal ontbijt (9u) gevolgd door een wandeling van 2 km met gids (10u) met de inhuldiging van het werk “Aéropiano” in aanwezigheid van de kunstenaar en een openluchtconcert door Quentin Dujardin, gitarist.

Om 9u – Duurée : 3h -gratis – Vertrek vanaf de parking van Sawhis in Havelange (Avenue de Criel)
links bij het verlaten van Havelange richting Pailhe – volg de borden Sawhis)

Een organisatie van de gemeente Havelange en het Cultureel Centrum van Havelange.

  • In transhumance op Sentiers d’Art

Begeleide wandeling, plattelandssnack en ontmoeting met de kunstenaars in het bos van Sorinne-la-Longue (Assesse)

Om 14u – Duur: 2u30 – gratis – Vertrek Parking rue cochaute, nabij de chaussée de Gramptinne in de lage Sorinne richting Gesves

Een organisatie van de gemeente Assesse en het Toerisme Bureau

Zondag 18 juni:

  •           Het spoor van gelukkige mensen!

Begeleide wandeling om de 5 werken in het dorp Heure (Somme-Leuze) te ontdekken. Welkom koffie, sap en gebak, begeleide wandeling gevolgd door een glas vriendschap om de lokale producenten te ontdekken! Bon’heure of glas wijn of appelsap + proeverij van kazen van de Ferme de la Bourgade en de Artis’âne.

Onthaal 9u – Vertrekt 9u30 – Parking Rue de l’Eglise 4 Heure – Duur: 2u30 – 10 km – 7.5€ -Max. 25 personen 

Een organisatie van de Royal Syndicat d’initiative van Somme-Leuze

Meer info en verplichte inschrijving voor de wandelingen:

Maison du Tourisme Condroz-Famenne
Place Monseu 23 – 5590 Ciney
086/40.19.22  info@sentiersdart.be

Hier zijn de 7 nieuwe kunstwerken op Sentiers d'Art!
4 landkunstwerken en 3 muurschilderingen

les oeuvres 2023