Recept voor Tiramisu van thuis

Dit recept is bedacht door Rosalie Capon, diëtiste uit Ciney in samenwerking met het Office de Tourisme Condroz-Famenne. Een zoete lekkernij, geheel bereid met producten uit onze mooie Condroz-streek!

Ingrediënten (voor 4 personen) :

250 g varkensvlees van Ferme de Stée
2 verse biologische eieren van Ohey
25 g suiker
8 eetlepels van L’Atelier d’Amélie’s 4 vruchten jam
Vanille aroma
8 koekjes van Graines de curieux

Voorbereiding:

Meng de marmelade met de eidooiers, suiker en smaakstof
Klop de eiwitten stijf
Spatel deze voorzichtig door het maanzaadmengsel
Verkruimel een koekje en doe het op de bodem van een klein glas
Giet er 1 eetlepel jam in
Doe er 1/4 van het maanzaadmengsel op
Giet er nog een eetlepel jam in
Verkruimel er een koekje bovenop
Herhaal deze laatste 5 stappen voor de andere 3 glazen
Koel 3-4 uur voor het opdienen
Geniet ervan!

Tiramisu de chez nous

Bericht van Coralie: "Hoe lekker waren deze kleine tiramisus! Het is fris, licht, ... Het is een ideaal nagerecht als afsluiting van een maaltijd of als tussendoortje na een lange dag werken. Ik vond al deze heerlijke producten bij Cocoricoop in Ciney. Het is goed en het is op een steenworp afstand van ons huis! "VIND ALLE HEERLIJKE RECEPTEN VAN ROSALIE CAPON OP FACEBOOK OF INSTAGRAM