Het recept voor LINGUINE MET COURGETTES

Dit recept werd gecreëerd door Rosalie Capon, een diëtiste uit Ciney, in samenwerking met het Maison du Tourisme Condroz-Famenne. Zo niet, dan ben je erg kieskeurig!

Ingrediënten voor 3-4 personen

500g liguines
1 groene courgette
1 gele courgette
1 rode ui
200 ml halfvolle melk (meer als u een meer vloeibare saus wilt)
200 g pancetta of meer als je gulzig bent 😀
olijfolie
knoflook, oregano, zout, peper…
Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 220°C.
Maak de groenten schoon.
Snijd de groene courgette en de rode ui in ringen.
Leg ze in een ovenschaal.
Kruid en voeg 2 eetlepels olijfolie toe.
Mix.
Bak 45 minuten.
Snijd de helft van de courgettes in plakjes en de andere helft in reepjes.
Verhit een koekenpan met 2 eetlepels olijfolie.
Grill de plakjes courgette en de plakjes courgette (doe het gerust in meerdere stappen zodat alles een mooie kleur krijgt).
Breng op smaak.
Haal de groene courgette uit de oven zodra hij gaar is.
Laat afkoelen.
Meng de groene courgette met de melk tot een gladde crème.
Kruid indien nodig.
Verwarm deze saus op laag vuur.
Schilfer de pancetta.
Grill het in een hete pan.
Kook de linguine, al dente!
Leg je pasta op de bodem van een soepbord.
Voeg een kleine lepel courgetteroom toe
Garneer met gegrilde courgettes (als je gemotiveerd bent zoals ik, kun je met de courgettereepjes rolletjes maken, dat geeft een leuk stijltje aan je bord :D).
Voeg tot slot voor nog meer smaak wat pancetta-chips toe (Olala, ze zijn zo lekker!).
Alle producten zijn gekocht in de Cocoricoop winkel in Ciney…

Deze producten komen van Cocoricoop in Ciney. De producenten die in het recept voorkomen zijn: Le Champ Paysan, Emile et Camille, La Boucherie Gillet: Le Champ Paysan, Emile et Camille, La Boucherie Gillet.Vind alle heerlijke recepten van Rosalie CApon op Facebook of Instagram