LA RECETTE Lunch 100% LOCAL


Dit recept werd gecreëerd door Rosalie Capon, diëtiste van Ciney, in samenwerking met het Maison du Tourismed Condroz-Famenne. Hier is een recept voor een brood gevuld met heerlijke lokale producten. Ideaal om mee te nemen tijdens uw wandelingen

Ingrediënten voor 3-4 personen

. 1 schep verse kaas “Bruschetta”

. Sla

. 1 groene courgette

. 1 gele paprika

. 1 rode ui

. 1 tomaat en 4 kerstomaatjes

. Olijfolie voor het koken van groenten

. Knoflook, oregano, zout, peper…

 

Voorbereiding:

1. Was de sla en andere groenten

2. Snijd de tomaten in plakjes

3. Snijd de courgette in plakjes en de paprika in reepjes

4. Verhit een pan met olie

5. Grill de groenten en kruid ze met de bovengenoemde kruiden

6. Snijd het brood in 4 stukken

7. Garneer met verse kaas

8. Leg de groenten erop (een beetje van elke soort). Niet allemaal, anders doe je de Toren van Pisa 😀 het is gemaakt in Condroz en niet gemaakt in Italië :D)

9. Doe je boterham dicht. Om het bij elkaar te houden, gebruik je een houten spijker

10. Eet smakelijk!

 

sandwich 100 local