Picknickplaatsen in de gemeente Havelange

Een natuurpauze met een picknick, langs een wandelpad, met een prachtig panorama of in een natuurreservaat na een schattenjacht… In Havelange is het mogelijk!

Gemeente Havelange

In Porcheresse: achter de kerk ligt de picknickplaats die “Condroz” wordt genoemd omdat hij bestaat uit grote platen afgewisseld met uitgeholde draineerplanken die doen denken aan stengels en Chavées. Deze structuur herbergt een fietsenstalling en een evenwichtsspel in de vorm van een slang.

Het is ontworpen door Etienne Lorent van Nature&Bois.

De wandelingen die langs deze tafel gaan:

Aire de pique-nique-Havelange-Condroz-sculpture5
Aire de pique-nique-Havelange-Sawhis

Gemeente Havelange: Le Sawhis

Op de plaats van de Sawhis* staat een “lange tafel” van 7 m lengte. Aan de ene kant is een tafel en bank voor volwassenen die gemakkelijk plaats biedt aan 10 personen, en aan de andere kant is een tafel en bank voor kinderen. Elke bank heeft andere zitniveaus voor de jongsten en de oudsten. Er is een PRM toegang aan de uiteinden. In het midden is een geul met een helling gegraven om de creativiteit van de kinderen te stimuleren (een stroompje water, een rollend voorwerp, enz.). Het kanaal meandert en gaat van de ene tafel naar de andere.

Zuiver en design object in zijn algemene kenmerken en sculpturale voet met blauwe steenlagen.

Deze tafel is ontworpen door Alexandre Rossignon – Norska.

*De Sawhis is een natuur- en gezondheidsreservaat. Wist u dat u in het Zaaghis in Havelange een schattenjacht kunt spelen met Tauptiveux?
Wees voorzichtig, je zult wat kleine uitdagingen moeten doen! Koop het spelboekje (voor 3€ te koop bij de VVV’s van de regio), rust jezelf uit met een Bic en een kompas en laten we op avontuur gaan! Meer info over “Mes Carnets d’Aventures“.

De wandelingen die door deze tafel gaan :