Pastinaakgratin recept

Dit recept is bedacht door "Léguminons" ACRF Ohey, die een uitstekende oude groente, die aan het begin van de 20e eeuw witte wortelen werd genoemd, heeft gerehabiliteerd. Een kleine gratin die afwijkt van de traditionele! Een eenvoudig idee voor een gastronomische gratin voor deze kille tijden.

Ingrédiënten voor 4 personnes

Bereidingstijd: 20 min

Kooktijd: 35 min.

Ingrediënten :

  • 300 g pastinaken
  • 200 g aardappelen
  • 100 g geraspte kaas
  • 2 tenen knoflook
  • 2 dl room
  • 20 g boter
  • 3 eetlepels paneermeel
  • zout, peper, nootmuskaat…

Voorbereiding:

  1. Schil en was de pastinaken en aardappelen, snijd ze in dunne reepjes en stoom ze apart gedurende 15 minuten. Verwarm de oven voor op 180°.
  2. Schik de groenten, geraspte kaas, gehakte knoflook, een beetje kruiden en room om en om in een ovenschaal.
  3. Werk af met een laagje geraspte kaas, paneermeel, een paar klontjes boter en een beetje nootmuskaat.
  4. Bak 20 minuten in de oven.

Alle producten zijn gekocht in de Cocoricoop winkel in Ciney.