Mes Aventures d'Enchanteur ervaring

Activités enfants

In deze tijd van grote vakantie neem ik mijn vriendin Véro en haar vrienden mee aan boord. De dag belooft ideaal te zijn voor

Chatten met vrienden
Zich verheugen met de kinderen
Laad uw batterijen op in de buitenlucht
Ontdek de Ardennen, natuurlijk!
De boze Condruza is terug in de regio met de bedoeling om onenigheid te zaaien in de lokale dorpen. We zijn het er allemaal over eens: we moeten magische formules leren om Olibirus, de Betoveraar, te helpen en te behoeden voor pech.

Ontwaken van het vermogen om te observeren

Mes aventures d'enchanteur

Na het halen van de tovenaarsleerlingstas vertrekken we naar dit fantastische avontuur met Emie (11 en een half jaar oud), Candice (9 en een half jaar oud) en Cyrian (7 jaar oud).

We vertrekken eerst naar Miécret, een dorp in de gemeente Havelange. Het is 11 uur ’s morgens als we aan de voet van de kerk aankomen, het beginpunt van onze zoektocht. Zittend op de trappen nemen we zorgvuldig nota van onze missievolgorde.
Er wordt gezegd dat er in het dorp een fontein met magisch water staat. Om het water eruit te laten stromen, zullen we de geheime code moeten identificeren. We gaan meteen op onderzoek uit door de hoofdstraten van het dorp. De sfeer is erg rustig, er is geen haast bij…
Tussen het lezen van kaarten, het observeren van het erfgoed en het ontcijferen van verborgen boodschappen, zet ieder op zijn beurt zijn eigen in en laat zich meeslepen door de geschiedenis van de Fontana-broeders, de bewakers van de beroemde fontein.
Opeens, hier zijn we dan! “Het is hier! Ik heb het gezien! Wacht op ons! »
De kinderen zien de ultieme fontein, haasten zich naar hem toe en analyseren hem snel in al zijn vormen… ” Stop, een momentje! “We moeten de flacon die we eerder hebben gekregen eruit halen om het kostbare water op te vangen. Thuis kunnen we het magische papier dat bij onze tovenaarsleerlingsset hoort, veranderen in een bloem…

Picknick in een sprookjesachtige schuilplaats

Balade pour enfants

Het is nu middag en de magen graven zich in. Verrijkt door deze ontdekking met subtiele krachten, gaan we verder in de richting van het Bois du Bocq in de gemeente Hamois. We hebben daar een schuilplaats gezien die goed is voor een mooie picknick.
Gelegen op de Art Trails (een 141 km lange route met 42 kunstwerken in de natuur, waaronder 7 kunstschuilplaatsen), is deze schuilplaats een Scandinavisch geïnspireerde creatie van de Spaanse kunstenaar Mario Boccolini. Uitgerust met een groen dak, kan men alleen maar dromen dat legendarische wezens zich daar hebben gevestigd…

Het is nu bijna 2:00 uur. Deze bosstop heeft ervoor gezorgd dat we allemaal onze tijd willen verlengen in een betoverd bos. We besluiten dan om naar het VVV-kantoor in de gemeente Somme-Leuze te gaan, om de nuttige tas voor ons volgende epos te bemachtigen.

Het plezier van het spelen in het bos

Previous slide
Next slide

Nu uitgerust met een kompas, een toverstaf en een bal, gaan we verder richting Nettinne. Daar wacht ons een schattenjacht op een parcours van 800 meter. Stel je voor: dit is precies de plek waar de goede Olibrius (vergeet niet, de betoveraar die ons helpt om pech tegen te gaan!) in zijn jeugd met een toverstokje leerde omgaan! Het is tijd voor vreugde, en de kinderen waarderen vooral de aangeboden uitdagingen. We gaan van de ene naar de andere, we analyseren, zoeken, tonen ook behendigheid.

De bomen die we passeren creëren een zeer aangename, betoverende, rustgevende sfeer. We blijven echter voorzichtig, want Condruza is nooit ver weg. Onze expeditie loopt langzaam ten einde. We tellen de getallen die we vinden, we verdelen… en, abracadabra: het lukt ons om Condruza’s hol te openen, de kostbare Graal van ons avontuur!

Om de ervaring te beleven

 • Maison du Tourisme Condroz-Famenne
  Place Monseu 23, B-559 Ciney
  +32(0)86 40 19 22
 • Mes Aventures d’Enchanteur
  Kits d’apprentis-sorciers : de 9 à 12€
  www.mesaventures.be
 • Le Pré en Boule
  Rue Bierwa 2, B-5374 Maffe
  +32(0)86 32 23 99
  www.lepreenboule.be
 • Les Sentiers d’Art
  www.sentiersdart.be