NATURE EXTRAORDINARY MUSEUM - NEM

Beschrijving

Nature Extraordinary Museum

Interpretatiecentrum van het Park van Chevetogne

De draad opnemen met de typische humanistische relatie van kennis en in nauw verband met de filosofie, verstrekt het NEM u een aantal eenvoudige maar efficiënte instrumenten voor uw vragen naar de onvermijdelijke existentiële kwesties.

Het doel van dit oord is ons een aantal sleutels over te handigen zodat het bezoek aan het park tot een authentieke multidimensionale ervaring met verscheiden interpretatieniveaus wordt... zo doende opent deze beleving een aantal verborgen deuren die openkantelen naar werelden genaamd Verbeelding, Rede of Wetenschap, universums die zonder twijfel ettelijke vruchtbare ideeën zullen opwerpen.

Het NEM is er niet om ons vol te proppen met overbodige kennis en definitieve waarheden, het bestaat eerst en vooral om uw zin voor kennis te stimuleren. We hebben hier trouwens eerder over een interpretatiecentrum dan over een klassieke museumstructuur.

Het NEM kan prat gaan op evenveel minibibliotheken dat het verschillende onderwerpen telt. Iedere bezoeker krijgt er ruim de gelegenheid deze al naar gelang zijn moedertaal of leeftijd te raadplegen. U kan er honderden boeken doorbladeren over onderwerpen even verschillend als intrigerend als de wereld van mythologische en magische dieren, de psychoanalytische aard van onze angst voor de natuur, sprookjes en legenden die de natuur proberen te ontraadselen, ons koloniaal verleden, de culturele meerwaarde die verre landen ons hebben geschonken, enz.

Durf de eerste stap te zetten...en onderneem een zoektocht met als eindbestemming een nieuwe vorm van schoonheidsbeleving, de wereld van dromen, culturele en natuurlijke verscheidenheid, poëzie,...

Extra informatie

 • Openingsperiode en openingsuren

  Tijdens het toeristische seizoen (Pasen - Allerheiligen):

  • week : opening van 13u tot 18u,
  • weekends, feestdagen en schoolvakantie : van 10u tot 18u

  Buiten het toeristische seizoen:

  • Open alleen de weekends, feestdagen en schoolvakantie : van 13u tot 17u

  Het museum is op 11 november, 24, 25 en 31 december en 1 januari gesloten.

  Jaarlijkse sluiting in januari.

 • Frans