Vind onze zeer grote hoeveelheid wandelingen, fiets-, paarden- en motortochten in het hart van de Condroz en de Famenne.

Famenne per fiets

Famenne à vélo

Op maat gemaakte fietsroutes voor gezinnen, sportievelingen en natuurliefhebbers.

Famenne per fiets is een netwerk van 350 km fietspaden die het Pays de Famenne doorkruisen, een Waalse toeristische bestemming die zich uitstrekt over drie regio’s: de Ardennen, de Condroz en de Famenne. Het volgen van het netwerk neemt u mee door gevarieerde landschappen die u nooit zult vervelen; landwegen, paden in het bos en Ravels. Dankzij de organisatie van het netwerk in knooppunten kunt u voor en tijdens uw ontdekking gemakkelijk uw eigen route uitvinden, zonder te verdwalen! Alle papieren kaartroutes zijn te vinden in de VVV-kantoren.

Réseau points noeuds

Wat is een netwerk van knooppunten?

Het is een netwerk van gereserveerde fietspaden, bezaaid met herkenningspunten die door een nummer worden geïdentificeerd. Deze punten worden knooppunten genoemd. Het zijn landmarks, maar ook precieze plekken waar u uw fietsroute kunt moduleren en aanpassen.

Dankzij deze talrijke scharnieren kunt u gemakkelijk uw eigen route creëren en deze onderweg aanpassen om een ander pad te verkennen dan u had gepland.

Het verbindt ook de verschillende RAVeL routes in de regio, en is gearticuleerd rond verschillende stations!

Thematische wandelingen Famenne per fiets

Het fietsnetwerk biedt vijf thema-wandelroutes aan, aangepast aan verschillende doelgroepen. Ontdek alle circuits op de officiële website van de Famenne per fiets.

Ravel vélo

Circuit voor gezinnen

Het 17 kilometer lange circuit van de Lessevallei is perfect voor een dagje uit met het gezin. De route grenst aan de Lesse en de Lhomme en loopt door de charmante dorpjes Han-sur-Lesse en het gele kasteel van Villers-sur-Lesse.

Circuit voor sporters

Les Crètes is een 60 km lang sportcircuit dat door de gemeenten Hotton, Durbuy, Marche-en-Famenne, Somme-Leuze en hun kleine dorpen loopt. Tijdens de route ontdekt u hoe verschillend de 4 gemeentes zijn terwijl u midden in de natuur aan het sporten bent. Ideaal voor fietsliefhebbers!

Circuit vélo sportif
Circuit vélo histoire

Circuit voor geschiedenisfans

De Megalithic wandeling is een wandeling van 22 kilometer op de historische site van Wéris, waar u prachtige menhirs en hunebedden kunt ontdekken! Het loopt ook door twee van de mooiste dorpen van Wallonië, Ny en Wéris.

Zoek een vestiging per fiets

Dankzij het Welkom Fiets-label kunt u gemakkelijk bedrijven identificeren die diensten aanbieden die zijn aangepast aan de behoeften van de fietsers.