Microbrasserie La Trap'Taupe

Beschrijving

Een ambachtelijke en familiale microbrouwerij

Microbrouwerij, een simpele manier? De Belgische brouwcultuur wordt nieuw leven ingeblazen door deze nieuwe generatie brouwers.

Des bières au goût unique, un savoir-faire à part, un peu oublié à la fin du siècle dernier.

Bieren met een unieke smaak, een apart knowhow, een beetje vergeten aan het einde van de vorige eeuw.

Voorgestelde bieren:

Trap’Taupe IPA

Alcoholbehamte: 6.2 tot 6.5 %

IPA voor Indian Pale Ale.

IPA zijn bieren van hoge gisting met min of meer gepresenteerde bitterheid. Deze zouden tijdens de Britse koloniën in India ontwikkeld zijn.

De consumptie van alcohol, zoals bier of wijn, was inderdaad een belofte om iets gezonds te drinken en hielp bepaalde ziekten te voorkomen

door onjuist waterverbruik. De consumptie van wijn of bier hing bijna uitsluitend af van het klimaat in de regio waar we wonen.

gelegen. Wat betreft Engeland met zijn gematigd zeeklimaat, was het normaler om over te gaan op bierproductie.

Om te voorkomen dat de kolonisten, expats in India, dubieuze lokale alcohol consumeerden, werd bier per schip vanuit Engeland naar dit continent gestuurd.

Om het tijdens deze reis te bewaren, overdreven de brouwers de hoeveelheden hop bij het brouwen van deze bieren.

Om optimaal gebruik te maken van twee belangrijke eigenschappen van hop: antiseptica en conserveringsmiddelen.

De lokale Blanche (witbier)

Alcoholbehamte: 4,5 %

Biersoort ontwikkeld in de 14e eeuw, bestaande uit ten minste 30% gemoute of rauwe tarwe. De Belgische versie onderscheidt zich van de Duitse versie door kruiden zoals koriander en sinaasappelschil toe te voegen aan het originele recept. Maar het is gelukt om zich te ontwikkelen met de verschillende beschikbare kruiden.

Het geeft een zuur gevoel in vergelijking met een traditioneel bier, maar het is niet het meest zuur, het is daarentegen verfrissend.

Extra informatie

Op aanvraag

Frans Frans