La Maison Thaï

Beschrijving

Een gastronomische reis in Zuidoost-Azië 

Panya Chaiwari, chef-kok van "La Maison Thaï" zal je zijn gastronomie voorstellen. De Thaise gastronomie is wereldberoemd. Of het nu pikant of mild is, harmonie is de belangrijkste leidraad voor elk gerecht. De Thaise keuken is eigenlijk een huwelijk van oosterse en westerse invloeden die harmonieus zijn samengevoegd tot één Thais geheel.

De kenmerken van de Thaise keuken hangen af van wie het bereidt, voor wie het wordt gemaakt, voor welke gelegenheid, en waar het wordt bereid. De gerechten kunnen verfijnd en aangepast worden aan ieders smaak.

Oorspronkelijk vond men in de Thaise keuken de kenmerken terug van een levensstijl in de buurt van water.

Een Thaise maaltijd wordt gegeten met een vork en een lepel.

Zelfs een eenvoudig gerecht als gebakken rijst met varkensvlees, of witte rijst met gebakken eend, wordt in zulke kleine stukjes opgediend dat het mes niet nodig is. De lepel wordt gebruikt om het voedsel naar de mond te brengen.

Equipments

  • Parking Parking