FROMAGERIE DU GROS CHENE
Beschrijving
Kaasmakerij du Gros-Chêne in Méan: vakmanschap sinds 1986
Sinds 1986 staat de Kaasmakerij du Gros-Chêne in Méan (gemeente Havelange) bekend om haar ervaring en ambachtelijke knowhow. Daniel Cloots en Michèle Pommier produceren er vandaag bijna dertig soorten boerderijkazen van rauwe melk van geit, schaap, buffel en biologische koe, die geliefd zijn om hun authenticiteit en uitgesproken smaak.
Een rijk aanbod aan kazen
Van de Picoleur tot de Calendroz, van de Filou tot de Gralou: elke kaas vertelt een eigen verhaal. Of het nu gaat om harde, geperste, zachte, blauwgeaderde, verse of gewassen korstkazen – alle kazen worden volgens traditionele methodes gemaakt, met respect voor de natuur en het ritme van de dieren.
De doelstellingen van de kaasmakerij zijn duidelijk:
- consumenten voorzien van authentieke en smaakvolle kazen,
- het dorpseconomisch weefsel versterken,
- lokale melkproducenten ondersteunen,
- en een aangename werkomgeving bieden aan de medewerkers.
Meer dan een kaasmakerij
In de Kaasmakerij du Gros-Chêne ontdekt u niet alleen karaktervolle kazen, maar ook andere streekproducten uit de Condroz-Famenne. Een ideale stop voor fijnproevers, wandelaars en iedereen die een stukje terroir wil meenemen naar huis.
Verkooppunten
- In de kaasmakerij
- Bij de partners:
- Le Bonheur est dans le Pré in Ciney
- Ferme du Sacré-Cœur in Natoye
- Boucherie Gillet in Schaltin
Extra informatie