Tentoonstelling "Het museum van het kapitalisme

Beschrijving

Het Museum van het Kapitalisme komt een maand lang naar Ciney, in de polyvalente zaal van het Cultureel Centrum, om alle doelgroepen (burgers, scholen, verenigingen) te ontmoeten.


Deze nomadische tentoonstelling presenteert het kapitalistische economische systeem en de invloed ervan op gezondheid, onderwijs, voedsel, cultuur en consumptie op een didactische, interactieve en ludieke manier.

Geëngageerd maar onpartijdig, wil zij sleutels bieden tot begrip en op constructieve wijze het debat over dit onderwerp openen. Een onderdompeling in vier thematische ruimtes (oorsprong, hoop, grenzen en alternatieven van het kapitalisme) brengt de bezoeker ertoe na te denken en zijn eigen ideeën te vormen over dit complexe systeem dat ons leven structureert.

In een aanpak van permanente educatie zal dit project verschillende lokale actoren samenbrengen, met verschillende momenten van uitwisseling gedurende de hele maand.

Uren:

In de week:

Vrije bezoeken van 14u tot 17u - op woensdagen tot 20u.

In de weekends :

Vrije bezoeken van 14u tot 17u - begeleide bezoeken om 15u (2u) een weekend op 2 zaterdag 28/01 en zondag 29/01 zaterdag 11/02 en zondag 12/02) - op inschrijving op au 083 21 65 65

Tarif :

Gratis toegang

Praktische info lezen

Het persdossier lezen