Les Fééries du Parc, Kerstmarkt van Ciney

Beschrijving

"Les Féeries du Parc" is de kerstmarkt van Ciney, met meer dan 270 chalets, waarvan 2/3 ambachtelijk, in het uitzonderlijke kader van het Parc Saint-Roch, dat voor de gelegenheid wordt omgetoverd en de uitstraling van een sprookje krijgt!


Voor deze nieuwe editie zal het Parc Saint-Roch opnieuw worden uitgerust met talrijke chalets met duizend lichtjes die het publiek een reeks verrassingen voor ogen en smaakpapillen zullen bieden.

In 2022 zal de markt nog groter zijn en zullen de nieuwe ambachtslieden langs de Drève des Capucins (en zelfs in de kerk) worden geïnstalleerd. 

Bovendien worden de Féeries du Parc voor deze editie 2022 niet over 1 maar over 2 weekends gehouden: van 8 tot 12 december en van 15 tot 19 december (2x5 dagen).

Openingstijden

Donderdag: van 16u tot 22u (maximaal 23u)

Vrijdag: van 16.00 tot 22.00 uur (maximaal middernacht)

zaterdag: van 11 tot 22 uur (maximaal middernacht)

Zondag: 11 tot 22 uur (maximaal middernacht)

Maandag: van 16.00 tot 22.00 uur (maximaal 23.00 uur)

Om het entertainment compleet te maken, zal het sprookje zich uitstrekken tot in het historische hart van de stad met een ijsbaan, attracties, een plein dat zal worden omgetoverd tot een sprookjesdorp speciaal voor kinderen met een ijsbaan, attracties, zuurstokken en verlichting.

.Mobiliteit

Wij raden u sterk aan gebruik te maken van een van de pendeldiensten die vertrekken vanaf de overdekte parkeerplaats van de markt (4.000 plaatsen) waar u kunt parkeren (Rue du Marché Couvert, naast de Ciney Expo) voor 5€/voertuig. U kunt dan een van de vele gratis pendeldiensten nemen die twee haltes aandoen: de eerste, Place Monseu (Féeries du Centre), de tweede, Avenue du Sainfoin (Féeries du Parc).

Een andere mogelijkheid: parkeer uw auto bij het Institut Saint-Joseph de Ciney (Rue Courtejoie/400 plaatsen) voor 5€/auto (ten gunste van de school).

De Féeries du Parc zijn ook bereikbaar per trein via lijn 162 Luxemburg-Namen-Brussel.

Kies voor een van deze mobiliteitsoplossingen of ga te voet naar de Féeries du Parc. Zo voorkomt u een boete van 116€ voor illegaal parkeren. De politie zal regelmatig controles uitvoeren en nultolerantie zal belangrijker zijn dan ooit... Een bestuurder die gewaarschuwd is, is er twee waard!

Mobiliteit voor personen met beperkte mobiliteit

Er zal een speciale parkeerplaats zijn voor mensen met beperkte mobiliteit. Mensen met een PBM-kaart in hun bezit kunnen direct bij het terrein parkeren (toegang via de Sainfoinlaan).

De sparrenwandeling

In de vlakte van het Parc Saint-Roch ontdekt u ook een vrij originele "sapinière". Dit is een gelegenheid om door een steegje te wandelen en reusachtige, artistieke en originele kerstbomen te bewonderen. De bomen zijn 4 tot 5 meter hoog en zijn speciaal voor de gelegenheid ontworpen. Ze wedijveren met elkaar in hun originaliteit (hout, ijzer, glas, rubber, enz.), maar ook in hun vormgeving. Ze zijn het resultaat van een oproep aan kunstenaars, bedrijven, ondernemingen, verenigingen of scholen die positief op deze uitdaging hebben gereageerd.

Maar ook...

Het label "Made in Ciney": de chalets van de ambachtslieden van Ciney zullen herkenbaar en identificeerbaar zijn dankzij het logo "Made in Ciney" dat erop zal worden aangebracht. Een cadeau of een product om 100% lokaal te proeven, het is bij de Féeries dat u het kunt vinden!

Donderdagen, de dagen van de Cinacianen: de organisatoren hebben een afspraak gemaakt voor de Cinacianen op donderdag 8 december om 18 uur voor de opening van de Féeries, evenals op donderdag 15 december.

De "Féeries du Parc"-mutsen zijn terug: bij de ingang van de kerstmarkt worden opnieuw mutsen in de kleuren van de Féeries du Parc verkocht. Voor elke gekochte hoed (2 euro) wordt 50 cent geschonken aan de vereniging Dunes et Bruyères.

De Refuge du 117 zal ook terug zijn voor deze 5e editie. Het tijdelijke restaurant in de kelders van het kasteel biedt aperitieven om te delen, raclettes, tartiflettes, Savoyaardse fondues en verschillende soorten pasta. Reserveringen: 0486/11.75.23

Het Grand Chalet staat weer op de parkeerplaats van het Stade Lambert. Met de gekke naam "Dans sa maison, un grand cerf", wordt het door het Comité des Fêtes asbl gerund en worden er kerstborrels aangeboden. 

Zie de video van de Fééries du Parc

Extra informatie

  • PBM