Mes Aventures d'Enchanteur, 13 spel wandelingen in Condroz

Logo Famille Bienvenue

Beschrijving

13 WANDELINGEN EN SPELLETJES OM MET UW GEZIN TE BELEVEN

De avonturen van mijn tovenaar is een onmisbare activiteit voor wie een dag of een verblijf met het gezin in Condroz-Famenne doorbrengt. Het bestaat uit 13 leuke en interactieve wandelingen voor kinderen tussen 5 en 12 jaar, georganiseerd in onze 7 gemeentes. Deze wandelingen nemen u mee naar een magische wereld vol raadsels en op te lossen spelletjes. Tijdens de wandelingen ontdekken gezinnen de streek terwijl ze deelnemen aan een superleuke activiteit!

> 4 AVONTUREN WORDEN UITGEVOERD MET EEN TOVENAARSLEERLING KIT

Alvorens aan hun avontuur te beginnen, moeten de gezinnen een tas krijgen (tussen 9 en 12€ /tas/gezin), waarin voorwerpen zitten die tijdens de wandeling waardevol kunnen blijken te zijn. Elk zakje bevat ook een kaart met de volgorde van de missies en de spelregels voor elk avontuur. Er zijn vier routes en vier verschillende sferen: in het centrum van Ciney, in het dorp Miécret (Havelange), in de bossen van Nettinne (Somme-Leuze) en in het dorp Hamois en zijn RAVeL.

In Hamois begint het avontuur bij het VVV-kantoor langs de Ravel L126 die Ciney met Huy verbindt. De route van 2,5 km voert u naar de beroemde kapel van Hubinne, waarna u via een bucolisch pad uiteindelijk bij de Ravel uitkomt. Langs de hele route: raadsels achtergelaten door de gekken. 

De missie: de ondergrondse van de nutons vinden zodat zij ons kunnen uitleggen hoe zout in diamanten kan worden veranderd! 

In Nettinne vindt het parcours van +/- 1 km plaats in het bos, geen auto's, een veilige plek voor kinderen. Hier, een schattenjacht voor de allerkleinsten (vanaf 4 of 5 jaar) 

De opdracht: ga de dieren van het Betoverde Bos ontmoeten, zodat zij ons kunnen leren hoe je de bliksem uit een toverstaf kunt laten komen. Je moet het hol van de gemene Condruza, dat in het woud verborgen ligt, vinden om de toverformule terug te krijgen.

In Miécret kunt u via de stervormige route dit charmante dorpje, typisch voor de Condroz, ontdekken met zijn vele fonteinen die het eerste waterdistributienetwerk van het dorp vormden. Langs de hele route kun je aan de hand van getuigenissen van de dorpelingen de bewakers van de magische fontein vinden!

De opdracht: de drie gebroeders Fontana bezoeken zodat zij ons kunnen vertellen hoe je met het magische water van Miécret en een eenvoudig vel papier een prachtig boeket bloemen kunt kweken.

In Ciney kunt u via de stervormige route de verborgen hoekjes van de Place Monseu en de omgeving van de Collegiale kerk ontdekken. Overal zijn aanwijzingen verspreid om de dader te vinden!

De opdracht: Margueritte ontmoeten, de beroemde koe die welbekend is in de hoofdstad van de Condroz, zodat zij ons de toverformule kan geven om melk om te toveren tot een tovenaarsleerlingpin!

Aan het eind van elk avontuur krijgt elke goede tovenaarsleerling een "wachtwoord" dat hij moet invoeren op de website www.mesaventures.be om toegang te krijgen tot een geheime pagina! Deze bladzijde bevat een magische formule waarmee je krachten kunt verwerven! Hoe meer avonturen je beleeft, hoe meer krachten je krijgt!

> 2 AVONTUREN KUNNEN WORDEN GEDAAN MET EEN SMARTPHONE 

Hier heb je geen bouwpakket nodig, maar een applicatie die je gratis kunt downloaden op je smartphone: "Mes Aventures d'Enchanteur". Deze twee routes, de ene in de vorm van een onderzoek, de andere in de vorm van een schattenjacht, moeten worden gevolgd in Gesves en Goesnes, een klein dorp in de gemeente Ohey.

In Gesves begint het avontuur bij de kerk van Gesves, langs de Chaussée Gramptinne. De route van +/- 2,5 km, laat u toe het hart van het dorp van het oude Gesves te ontdekken, zijn kasteel, zijn kapel, zijn beek, ... 

De opdracht: op zoek gaan naar een mythische schat: het magische amulet van Sint Donat.

In Goesnes vindt de route plaats in het dorp en begint bij de begraafplaats. Hier, een onderzoek voor oudere kinderen (vanaf 8 jaar). 

De missie : vind de dader van de koeiendiefstal voor er een nieuwe oorlog uitbreekt !

> 7 AVONTUREN KUNNEN WORDEN UITGEVOERD MET EEN PUZZELBOEKJE 

Hier, geen kit en geen app, maar een boekje met raadsels voor elke wandeling!

In Assesse speelt het avontuur zich af in het educatieve bos van Courrière, Condruza heeft alle dieren in standbeelden veranderd, behalve één: Daguet!

De opdracht: Olibrius helpen Daguet te beschermen en zijn speelkameraadjes te bevrijden door de code te ontdekken van de kist waarin Condruza de toverformule heeft verborgen die de vloek zal opheffen.

In Somme-Leuze speelt het avontuur zich grotendeels af in het dorp Chardeneux, een van de Mooiste Dorpen van Wallonië. 

De opdracht: help Olibrius en zijn vriend Fernand, de postduif, hun bestemming te vinden!

In Ciney vindt de route plaats in het centrum van de stad, vanaf de Place Monseu.

De opdracht: Gustave helpen de naam te vinden van de beroemde Cineyse componist en musicus die in Ciney geboren is.

In Ohey speelt het avontuur zich af in het Haillot bos, waar zich een vijver en 2 educatieve modules bevinden die u toelaten meer te weten te komen over de Triton en de Specht.

De missie: Louison helpen de weg terug te vinden naar zijn familie!

In Havelange doorkruist de route de prachtige site van Sawhis, een natuurreservaat bestaande uit een arboretum, een vijver, een Vita-parcours, een kunstwerkentraject en een nieuwe artistieke en ludieke picknickplaats, speciaal ontworpen voor wandelingen met het gezin. 

De missie: Taupetiveux helpen om het magische recept van Olibrius te vinden!

In Hamois speelt het avontuur zich af in het dorp Mohiville en kunt u de prachtige site van de molen van Scoville ontdekken. 

De missie: Eugenie helpen de verloren diadeem van Mohiville te vinden!

Toen zij haar kleren aan het wassen was in de rivier Bocq bij de molen van Scoville, vond zij op de bodem van het water een diadeem met de meest verblindende reflecties! Alleen, Condruza heeft het snel gepakt! Gelukkig heeft de tiara glinsterende munten achtergelaten die haar zullen helpen de weg terug te vinden.

In Gesves, aan het begin van de manege, speelt het avontuur zich af in het didactische bos waarin een didactische module verborgen is die toelaat meer te weten te komen over de zwarte ooievaar. Cigonie is ziek en ze moet een baby gaan afleveren bij haar pleeggezin!

De opdracht: het gezin vinden dat een baby verwacht en onderweg in het bos de nodige ingrediënten verzamelen om Cigonie te genezen.

CARNETS ZIJN TE KOOP voor de prijs van 3€.

In de VVV-kantoren in de regio of via de website www.valleesdessveurs.be

Meer info op www.mesaventures.be

Extra informatie

  • Openingsperiode en openingsuren

    De 13 avonturen zijn het hele jaar door toegankelijk en kunnen zelfstandig worden beleefd.

    Ze zijn ideaal voor gezinnen met kinderen van 6 tot 12 jaar.

    Een avontuur duurt ongeveer 1u30.

  • Frans
  • Nederlands
  • Huisdieren toegelaten